Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Tripadvisor, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κοινότητα των ταξιδιωτών της επέτρεψε να φτάσει σε ένα σημαντικό και ιστορικό ορόσημο στο διαδίκτυο. Στο 1 δισεκατομμύριο κριτικές και απόψεις.

Η Tripadvisor που ιδρύθηκε πριν από 22 χρόνια έφτασε σε αυτό το απίστευτο ορόσημο μόλις λίγα χρόνια μετά την ανακοίνωση ότι είχε μισό δισεκατομμύριο κριτικές και απόψεις, το 2017.

Νέα έρευνα δείχνει ότι σήμερα η πλατφόρμα παραμένει ο σημαντικότερος διαδικτυακός κόμβος κριτικών για εκατομμύρια καταναλωτές και επιχειρήσεις.

«Είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεισφορά που έχει κάνει η κοινότητα του Tripadvisor τα τελευταία 22 χρόνια, δήλωσε ο Stephen Kaufer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Οι αξιόπιστες κριτικές και οι απόψεις των ταξιδιωτών είναι η καρδιά και η ψυχή της πλατφόρμας.
Βοηθούν να γίνουν όλοι καλύτεροι ταξιδιώτες. Δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να «ανθίσουν» και να αυξήσουν τα έσοδα τους».

Το Tripadvisor δημοσίευσε ανάλυση σχετικά με το περιεχόμενο κριτικών στην πλατφόρμα που δείχνει γιατί οι μακροχρόνιες κριτικές της εταιρείας είναι ποιοτικά υψηλότερες από άλλες πλατφόρμες κριτικών. Ειδικά όταν πρόκειται να επηρεάσουν τις αποφάσεις κρατήσεων.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα οι κριτικές της «είναι 3 φορές μεγαλύτερες από τις κριτικές που βρίσκονται σε κορυφαίους ιστότοπους και μηχανές αναζήτησης διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων, με τη μέση διάρκεια μιας κριτικής καταλύματος να ανέρχεται στους 688 χαρακτήρες.
Είναι η λεπτομέρεια που παρέχουν αυτές οι μακροσκελείς κριτικές στους ταξιδιώτες για ανεκτίμητη καθοδήγηση.

Αυτό, μαζί με την αίσθηση της κοινότητας που προσφέρει το Tripadvisor στα εκατομμύρια που έρχονται στην πλατφόρμα κάθε μήνα, έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην ώθηση της εκπληκτικής ανάπτυξης του περιεχομένου.
Φτάνοντας το 1 δισεκατομμύριο κριτικές και απόψεις, διπλασιάζοντας αυτό που χρειάστηκαν 17 χρόνια για να επιτευχθεί σε μόλις πέντε».

22 χρόνων στατιστικά για το περιεχόμενο της Tripadvisor | Ποιο είναι το ξενοδοχείο με τις περισσότερες κριτικές

Το Tripadvisor έχει συγκεντρώσει μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά σχετικά με το περιεχόμενο που έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα εδώ και 22 χρόνια:

  • Το κατάλυμα με τις περισσότερες κριτικές: Luxor Hotel & Casino στο Λας Βέγκας, Νεβάδα, με περισσότερες από 48.000 κριτικές.
  • Το εστιατόριο με τις περισσότερες κριτικές: Pastéis de Belém στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με πάνω από 52.600 κριτικές.
  • Το αξιοθέατο με τις περισσότερες κριτικές: Basílica de la Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, Ισπανία, με περισσότερες από 164.000 κριτικές.
  • Η μεγαλύτερη κριτική στα αγγλικά που γράφτηκε ποτέ στο Tripadvisor: 17.241 λέξεις που γράφτηκαν από τον @The_Budges σχετικά με τη διαμονή στο Hotel Playa Pesquero Resort στην Κούβα.
  • Ο πιο παραγωγικός κριτικός του Tripadvisor: Ο @82manuelal από την πόλη του Λουξεμβούργου. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 7.000 κριτικές από τότε που έγινε μέλος του Tripadvisor το 2015.
  • Αριθμός αναρτήσεων στα φόρουμ του Tripadvisor: 89.426.160 δημοσιεύσεις.
  • Η πρώτη ανάρτηση στο φόρουμ: Υποβλήθηκε στις 26 Αυγούστου 2004 και εξακολουθεί να είναι ορατή σήμερα.
  • Το μεγαλύτερο ενεργό νήμα σε φόρουμ προορισμού του Tripadvisor: « Πόσες μέρες μέχρι το Μάουι;» στο Lahaina Forum, με 6.809 απαντήσεις. Χρονολογείται από τις 4 Οκτωβρίου 2006.
  • Τα τρία top πιάτα στις κριτικές εστιατορίων, είναι: Πίτσα (10.400.980 αναφορές), πίτα (8.467.574 αναφορές) και σαλάτα (7.374.595 αναφορές)
  • Ο ταξιδιώτης που έχει δημοσιεύσει τις περισσότερες υποβολές φωτογραφιών: @PaoloRiccardoCarrara , ο οποίος είναι από τη Ρώμη και έχει συνεισφέρει με 102.272 υποβολές συνολικά και 313.651 φωτογραφίες.
  • Το βραβείο για το πιο πολυταξιδεμένο μέλος του Tripadvisor: Ο @damienstack, έχει δημοσιεύσει κριτικές για 176 διαφορετικές χώρες. Είναι από το Listowel στην κομητεία Kerry της Ιρλανδίας και έχει επισκεφθεί και τις 193 χώρες του κόσμου.