Η εμπιστοσύνη των Βρετανών καταναλωτών θα συνεχίσει να βυθίζεται. Όσο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διατηρεί το τυχαίο σύστημα καραντίνας. Βάζοντας και βγάζοντας, από την λίστα καραντίνας χώρες και περιοχές.

Αυτό δήλωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), υπογραμμίζοντας ότι “μοιράζεται την απογοήτευση των Βρετανών παραθεριστών καθώς η Πορτογαλία επιστρέφει για άλλη μια φορά στη λίστα καραντίνας”.

Το “ποτήρι ξεχείλισε” για τους ηγέτες της βιομηχανίας

Το “ποτήρι ξεχείλισε” για τους ηγέτες της βιομηχανίας, από τις συχνές αλλαγές της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με την καραντίνα. Με αποκορύφωμα την νέα χθεσινή απόφαση για καραντίνα σε ταξιδιώτες από Πορτογαλία, Ουγγαρία, Γαλλική Πολυνησία και Ρεϋνιόν.
Κάτι που φαίνεται να οδηγεί σε σύγχυση τους Βρετανούς ταξιδιώτες. Κι αυτό ο WTTC το χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό πλήγμα για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια.

“Όλο αυτό το χάος θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν μόνο η κυβέρνηση έβαζε τέλος στις καταστροφικές και αποδιοργανωτικές καραντίνες, λέει η Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC, Γκλόρια Γκεβάρα.

Και υιοθετούσε ένα ολοκληρωμένο, γρήγορο και οικονομικά αποδοτικού πρόγραμμα δοκιμών και ιχνηλάτησης αεροδρομίου”.

Η Γκλόρια Γκεβάρα χτυπάει το “καμπανάκι” στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Αν η διαταραχή αυτή συνεχιστεί η οικονομική ανάκτηση θα είναι όλο και πιο δύσκολη”, ξεκαθάρισε.

“Στα κάρβουνα” και η ΑΒΤΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος με το WTTC και Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ). Όπως υπογραμμίζει κάθε χώρα, περιοχή ή νησί που απομακρύνεται από τον διάδρομο ταξιδιών “μειώνει την ικανότητα των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων να λειτουργούν.
Και αυξάνει την ανάγκη να παρέχει η κυβέρνηση στήριξη στην βιομηχανία”.

Η αντίδραση από την Πορτογαλία

Οι Πορτογάλοι αξιωματούχοι του τουρισμού χαρακτήρισαν την απόφαση να αφαιρεθεί η Πορτογαλία από τον ασφαλή κατάλογο ταξιδιών ως “απογοητευτική”. Και δήλωσαν ότι αναμένουν από ορισμένους Βρετανούς τουρίστες να την αγνοήσουν.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τουρισμού της Πορτογαλίας Λούις Αράουιο δήλωσε ότι είναι σίγουρος για τα μέτρα ασφαλείας της χώρας. Και ότι θα συνεχίσει να καλωσορίζει τους τουρίστες με “ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο”.