Σύνταξη: tourismtoday.gr

Λιγότερο από ένα μήνα αφότου ξεκίνησε τις αποκλειστικές εμπειρίες Icons με βάση την ποπ κουλτούρα, η Airbnb ειδοποίησε δεκάδες μεμονωμένους διοργανωτές σε όλο τον κόσμο ότι οι δραστηριότητες τους αποσύρονται από την πλατφόρμα.

«Πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αφαιρέσουμε την εμπειρία σας από την Airbnb», έγραψε η εταιρεία σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στους επηρεαζόμενους φορείς.
Και συνεχίζει λέγοντας ότι η απόφαση ελήφθη αφού αξιολόγησε την εμπειρία, λαμβάνοντας υπόψη «την τεχνογνωσία του οικοδεσπότη, τη μοναδικότητα και την τοπική συνάφεια της δραστηριότητας, καθώς και τη βαθμολογία και τις κριτικές των επισκεπτών» και διαπίστωσε ότι δεν «ανταποκρίνεται στα πρότυπα μας».

Η Airbnb θα αφαιρέσει αυτές τις καταχωρήσεις στις 20 Ιουνίου. Οι κρατήσεις από τότε και μετά θα ακυρωθούν και θα σταλούν επιστροφές χρημάτων στους επισκέπτες.

Οι επιχειρηματίες εξέφρασαν την ανησυχία τους στην ομάδα του Facebook Tourpreneur for Tour Operators & Travel Professionals, σχετικά με την απώλεια όλων των κριτικών πελατών που αποτελούν μέρος της καταχώρησης τους στην πλατφόρμα.

Ο Mitch Bach, διευθύνων σύμβουλος της TripSchool και ένας από τους ηγέτες της κοινότητας Tourpreneur, δήλωσε ότι αρκετοί φορείς εκμετάλλευσης είναι πολύ αναστατωμένοι, με την εξέλιξη.