aiginaΤην τιμητική τους έχουν φέτος τα ελληνικά νησιά στα ξένα ΜΜΕ. Μετά το άρθρο της Huffington Post για παραλία της Ζακύνθου αφιέρωμα στην Αίγινα έκανε το παγκόσμιας κυκλοφορίας περιοδικό “Monocle”, το οποίο περιγράφει σε τέσσερις σελίδες τις ομορφιές αλλά και τις ιδιαιτερότητες του νησιού, δίνοντας παράλληλα συμβουλές σε όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν.

Μέσα στο αφιέρωμα του, το «Monocle» εξηγεί γιατί το νησί του Αργοσαρωνικού είναι τόσο δημοφιλές στους επισκέπτες, τονίζοντας πως βρίσκεται μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα, με αποτέλεσμα πολλοί μόνιμοι κάτοικοι της Αίγινας να πηγαινοέρχονται καθημερινά στο κλεινόν άστυ για τις δουλειές τους, επιστρέφοντας στη συνέχεια στον επίγειο παράδεισό τους.

Συν τοις άλλοις, το «Μοnocle», αναφέρεται στην πλούσια ιστορία της Αίγινας, αλλά και στα μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί ή να φάει.

Τέλος, εξηγεί και τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός… «Fridayers» («Παρασκευαϊδες»), τον οποίο έχουν αρκετοί κάτοικοι του νησιού πλέον, οι οποίοι μένουν στην Αθήνα μέχρι την Παρασκευή, αλλά το Σαββατοκύριακο το περνάνε στο νησί.

star