Τα επαγγελματικά ταξίδια αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την αύξηση του αριθμού και του μεγέθους των εταιρικών συναντήσεων και εκδηλώσεων. Κι αυτό είναι μία τεράστια ευκαιρία για διοργανωτές εκδηλώσεων, ξενοδοχεία και χώρους εκδηλώσεων.

Οι ανάγκες των συνεδριάσεων και των εκδηλώσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά 5-10% το 2019 και το μέσο μέγεθος των συναντήσεων θα αυξηθεί επίσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης 2019 “Συναντήσεις και εκδηλώσεις και μελλοντικές τάσεις”.

“Η παγκόσμια βιομηχανία συναντήσεων και εκδηλώσεων μπορεί να προσβλέπει σε μια δυναμική πορεία το 2019, τόνισε ο Kurt Ekert, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Carlson Wagonlit Travel εκτιμά ότι πέραν της αυξανόμενης ζήτησης παγκοσμίως, αναμένεται και αύξηση 3,7% στις παγκόσμιες τιμές ξενοδοχείων”.

Η αύξηση του MICE αντανακλάται και από τις τελευταίες έρευνες της CVent, υποστηρίζοντας ότι οι υπεύθυνοι σχεδιασμού που πραγματοποιούν έξι έως δέκα εκδηλώσεις offsite έχουν αυξηθεί από 15% σε 28%.

Οι συναντήσεις γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Το 80% των συναντήσεων έχει 21 έως 500 συμμετέχοντες σε σύγκριση με το 74% το 2016.

Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος και το εύρος των εταιρικών εκδηλώσεων είναι μεγαλύτερα. Μαζί με την αύξηση του αριθμού των παρευρισκομένων είναι η αύξηση του προϋπολογισμού για το MICE. Το 52% των ερωτηθέντων στην έρευνα του CVent δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός τους είχε αυξηθεί το 2018.