Άνοδο καταγράφει καθημερινά η επισκεψιμότητα στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» στο Βελεστίνο. Πρόκειται για την έδρα του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ειδικότερα, εβδομαδιαία επισκέπτονται τον χώρο μαθητές από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Επίσης τουριστικά γκρουπ αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες.

Ο χώρος περιλαμβάνει πλούσιο εκθεσιακό υλικό σχετικά με τον Ρήγα Βελεστινλή. Είναι ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του, που τυπώθηκε το έτος 1797.

Μάλιστα, η ομάδα τουριστικής προβολής του δήμου δέχεται εβδομαδιαία επισκέπτες στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού, όπου πραγματοποιείται ξενάγηση στο χώρο και ενημέρωση για την περιοχή.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει ενημερώσεις στους μαθητές των σχολείων για τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή και ιστορικά στοιχεία για την αρχαία πόλη των Φερών.

Στόχος είναι όλοι οι μαθητές του δήμου να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής, όπου διαμένουν και αντλούν την καταγωγή τους.

Τέλος, θα διοργανωθούν ειδικές ξεναγήσεις για όλους τους δημότες στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού με θεματική ενότητα αρχικά τον Ρήγα Βελεστινλή.