Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ryanair ανέφερε αυξήσεις στην κίνηση και στον συντελεστή φορτίου τον Απρίλιο, παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις απεργίες στη Γαλλία.

Ο οικονομικός αερομεταφορέας σημείωσε αύξηση επιβατών 13% από μήνα σε μήνα μετά την εξυπηρέτηση 16 εκατομμυρίων ταξιδιωτών τον Απρίλιο, ενώ ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 94%.

Η Ryanair πραγματοποίησε περισσότερες από 89.650 πτήσεις τον περασμένο μήνα, αλλά ανέφερε ότι περισσότερες από 650 πτήσεις (που αντιστοιχούν σε περίπου 118.000 ταξιδιώτες) ακυρώθηκαν λόγω απεργιών εργαζομένων στη Γαλλία.

Για να ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση, η γαλλική ρυθμιστική αρχή πολιτικής αεροπορίας DGAC ζήτησε στις 6 Απριλίου από τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις πτήσεις τους κατά 20% έως 25% σε ορισμένα γαλλικά αεροδρόμια.

Ο οικονομικός αερομεταφορέας με έδρα την Ιρλανδία, πρόκειται να επεκτείνει το μερίδιο της στην ευρωπαϊκή αγορά αυτό το καλοκαίρι. Σχεδιάζει 14 δρομολόγια μικρών αποστάσεων από τη βάση του στο Δουβλίνο και 12 νέες πτήσεις από το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας της Ιταλίας.