Η Expedia Group, Inc. συγκεντρώνει περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια νέου κεφαλαίου, αποτελούμενη από ιδιωτική τοποθέτηση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για διαρκή προτιμώμενη μετοχή και περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση χρέους.

Αυτές οι προσπάθειες αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ενίσχυση της οικονομικής ευελιξίας του Ομίλου Expedia και την ενίσχυση της θέσης ρευστότητας.

Τα επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται θυγατρικές της Apollo Global Management, Inc. και της Silver Lake, δύο από τους κορυφαίους επενδυτές εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, παρέχουν την επένδυση σε μετοχές.

Ο David Sambur, Co-Lead Partner της ιδιωτικής επιχείρησης Apollo και ο Greg Mondre, Co-CEO και Managing Partner της Silver Lake , θα ενταχθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της Expedia μετά το κλείσιμο των συναλλαγών συγκέντρωσης κεφαλαίων, οι οποίες αναμένεται στις 5 Μαΐου 2020.

Πρόσφατες εξελίξεις και προκαταρκτικές οικονομικές εκτιμήσεις

Πιο αναλυτικές περιγραφές των συναλλαγών που περιγράφηκαν παραπάνω συμπεριλήφθηκαν σε μια τρέχουσα έκθεση που υπέβαλε η Expedia Group στην SEC σήμερα, η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της εταιρείας Investor Relations. Η έκθεση SEC περιλαμβάνει επίσης μια ενημέρωση σχετικά με τις επιχειρηματικές και χρηματοοικονομικές επιδόσεις του Ομίλου Expedia, συμπεριλαμβανομένων προκαταρκτικών εκτιμήσεων για ορισμένες λειτουργικές και χρηματοοικονομικές μετρήσεις για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2020. Η Εταιρεία δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις τυπικές διαδικασίες κλεισίματος για το τρίμηνο και το τελικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται σήμερα.

Σύμβουλοι

Η JP Morgan και η Moelis & Company LLC λειτουργούν ως από κοινού χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και πράκτορες τοποθέτησης στην Expedia Group και οι Wachtell, Lipton, Rosen & Katz ενεργούν ως νομικοί σύμβουλοι. Η Evercore ενεργεί ως κύριος οικονομικός σύμβουλος του Apollo. Η Goldman Sachs & Co. LLC συμβουλεύει επίσης την Apollo. Οι Sidley Austin LLP και Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP υπηρετούν ως νομικός σύμβουλος στον Απόλλωνα. Η Simpson Thacher & Bartlett LLP υπηρετεί ως νομικός σύμβουλος στο Silver Lake.