Η Νορβηγία έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών της Νότιας Κορέας. Το 2017 σημειώθηκε αύξηση 36,7% στις αφίξεις, με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων να ξεπερνά τις 120.000, σε σύγκριση με το 2016 και οι αεροπορικές εταιρείες  Asiana Airlines και Korean Air αυξάνουν τις charter πτήσεις τους στην Νορβηγία.

Οι Asiana Airlines από τις 10 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου θα προσφέρουν μεσημεριανές πτήσεις charter με Airbus τύπου A330-300 διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών από/προς το αεροδρόμιο της Σεούλ με προορισμό το Όσλο.
Η Korean Air με τη σειρά της θα αυξήσει κι εκείνη τον αριθμό των πτήσεων charter από και προς την πρωτεύουσα της Νορβηγίας με Airbus τύπου A330-200 από 8 σε 11 για το καλοκαίρι του 2018.

Ο Jasper Spruit, Γενικός Διευθυντής της νορβηγικής εταιρείας διαχείρισης αεροδρομίων Avinor, δήλωσε πως οι αφίξεις από τη Νότια Κορέα έχουν πράγματι αυξηθεί και είναι ευχάριστο το γεγονός πως οι αεροπορικές εταιρείες έσπευσαν να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση των ταξιδιωτών.

Η νορβηγική τουριστική βιομηχανία ανεβαίνει δυναμικά και οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου του Όσλο χαιρετίζουν την πρωτοβουλία των Asiana Airlines και της Korean Air για τους θερινούς μήνες.