Περίπου 2,1 εκατομμύρια βρετανοί θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών διακοπών και η Μεγάλη Παρασκευή είναι η μέρα με την υψηλότερη ταξιδιωτική κίνηση, σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Περίπου μισό εκατομμύριο τουρίστες θα φύγουν από το Heathrow, 260.000 από το Gatwick, 180.000 από το Stansted σχεδόν 100.000 από το Luton, 160.000 από το Μάντσεστερ, 50.000 από το Μπρίστολ και πάνω από 100.000 από τα αεροδρόμια της Σκωτίας.

Περισσότερα από 70.000 άτομα έχουν κλείσει για να ταξιδέψουν με την Eurostar αυτό το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, με τον πιο δημοφιλή προορισμό minibreak να είναι το Παρίσι.

“Η απόδραση για το Πάσχα είναι μια από τις πιο δημοφιλής του χρόνου για ταξίδια παρά το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές και ανέμους, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων, Mark Tanzer.
Συμβουλεύουμε οποιονδήποτε ταξιδεύει με αυτοκίνητο σε αεροδρόμια, τερματικά πορθμείων ή απευθείας στον προορισμό διακοπών να οδηγεί με προσοχή.”

Η Ισπανία είναι και πάλι ο αγαπημένος υπερπόντιος προορισμός με Μάλαγα, Αλικάντε και Κανάρια Νησιά τις πιο δημοφιλείς περιοχές. Ακολουθούν η νότια Τουρκία και η Αίγυπτος, ενώ κίνηση κατέγραψαν και προορισμοί όπως το Κανκούν και η Φλόριντα.

Οι πτήσεις χαμηλού κόστους για μεγάλες αποστάσεις έχουν ενισχύσει τους αριθμούς των επιβατών που ταξιδεύουν στο Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και τη Βοστώνη από το Gatwick.

Κι αφού στην Ευρώπη τα χιόνια ακόμα καλά κρατούν τα χιονοδρομικά σε θέρετρα στη Γαλλία, την Αυστρία και την Ιταλία έχουν υψηλή ζήτηση.