Οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το τοπίο ασφαλείας του αεροδρομίου σε όλο τον κόσμο και η παγκόσμια αγορά ασφάλειας αεροδρομίων αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% ετησίως μέχρι το 2024, φθάνοντας σε αξία τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της Global Market Insights.

Η διαρκώς μεταβαλλόμενη τάση της παράνομης μετανάστευσης, οι απειλές της τρομοκρατίας και οι μεθοδολογίες τους διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος έχουν κάνει τους αερολιμένες να αναζητούν νέες μεθόδους και λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των έκτακτων προκλήσεων και κινδύνων για την ασφάλεια.

Η ασφάλεια εξακολουθεί να διαδραματίζει όλο και σημαντικότερο ρόλο, καθώς οι αερολιμένες θέλουν να ελαχιστοποιήσουν την απειλή των ταραχών και να εξασφαλίσουν μία καλύτερη εμπειρία των επιβατών.

Ηδη, οι αερολιμένες στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υιοθέτησης των τελευταίων τεχνολογιών ασφάλειας με τη βιομετρία, τη σάρωση, την αναγνώριση προσώπου, τον έλεγχο των συνόρων, τον έλεγχο πρόσβασης, το CCTV και άλλες λύσεις.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) στη Μέση Ανατολή αναμένει να ταξιδέψουν 517 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2036, από τα αεροδρόμια στα ΗΑΕ αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 1,85 εκατομμύρια πτήσεις έως το 2030 ετησίως, ενώ οι αερολιμένες του Περσικού Κόλπου θα εξυπηρετήσουν 450 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το 2020.