Η κίνηση των επιβατών σε Ασία-Ειρηνικό και τη Μέση Ανατολή σημείωσε αύξηση τον Οκτώβριο σε 1,1% και 5,2% αντίστοιχα, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ασίας-Ειρηνικού (ACI).
Η επιβατική κίνηση της Κίνας αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό τον Οκτώβριο, αντανακλώντας τα σημάδια χαλάρωσης ειδικά στον εγχώριο τομέα.
Τα τρία αεροδρόμια με την μεγαλύτερη αύξηση των επιβατών από το προηγούμενο έτος ήταν το Τσενγκτού (4,9%), το Σεντσέν (4,9%) και το Κουανγκτσόου (3,3%).

Στην Ινδία, η κυκλοφορία επιβατών τόσο σε διεθνή όσο και σε εγχώριο τομέα βελτιώθηκε, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για ταξίδια στις αργίες. Τα τρία αεροδρόμια με τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών από πέρυσι ήταν το Δελχί (3,1%), το Καλκούτα (5,8%) και το Χαϊντεραμπάντ (4,6%).

Στην Ασία-Ειρηνικό, η μεταφορά επιβατών μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας επηρεάστηκε δυσμενώς από διπλωματικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ωστόσο, η Τζεζού-ντο και η Σεούλ Γκίμπο κατάφεραν να αυξήσουν την κίνηση κατά 12,5% και 7,7% αντιστοίχως, υποστηριζόμενες από την άνοδο των εγχώριων τουριστών λόγω της χαμηλότερης ζήτησης από την Ιαπωνία.

Στη Μέση Ανατολή, ο ρυθμός αύξησης των επιβατών σημείωσε άνοδο και ανήλθε σε 5,2%. Το Ντουμπάι, ο μεγαλύτερος κόμβος στην περιοχή, σημείωσε θετική ανάπτυξη στο 1,9%. Άλλα αεροδρόμια υψηλής ανάπτυξης συμπεριλάμβαναν τη Ντόχα (16,1%) και τη Σάρτζα (13,9%).