Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η τουριστική βιομηχανία γνώρισε την ωρίμανση των περιηγήσεων και των δραστηριοτήτων καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούσαν όλο και περισσότερο νέες περιπέτειες και εμπειρίες.

Αυτή η αύξηση της ζήτησης οδήγησε σε μια ταχεία στροφή προς την ψηφιοποίηση.

Σε ένα εκτελεστικό πάνελ στο Phocuswright Europe, με τίτλο «Much to Do», εξέχουσες προσωπικότητες από τον κλάδο του τουρισμού μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη διατήρηση αυτής της δυναμικής προς την ψηφιακή τεχνολογία.

Το πάνελ περιλάμβανε τον Alberto Gutiérrez Pascual, Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή της Civitatis. τον Peter Ulwahn, Διευθύνων Σύμβουλο της TUI Musement, τον Ben Drew, Διευθύνων Σύμβουλο της Viator. και τη συζήτηση συντόνισε ο Fabián González, αναλυτής αγοράς από την Phocuswright στην Ισπανία.

Ο Ben Drew είπε σχετικά με τις κρατήσεις εκδρομών και δραστηριοτήτων: «Παρατηρούμε επίπεδα κρατήσεων δύο έως τρεις φορές υψηλότερα από ό,τι πριν από την πανδημία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης θα βελτιωθούν περαιτέρω».

Ο Ulwahn αποκάλυψε ότι τα επιχειρηματικά επίπεδα της εταιρείας του είναι συγκρίσιμα με αυτά του 2019 και έχουν αυξηθεί κατά 30% σε σύγκριση με το 2022: «Όσον αφορά την κίνηση, αναμένουμε επέκταση των δρομολογίων, ειδικά υπό το φως της αναζωπύρωσης των ασιατικών αγορών, η οποία θα δημιουργήσει ακόμη και περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Έχουμε μια εξαιρετικά αισιόδοξη προοπτική για το 2024».

Ο Fabián έθεσε μια ερώτηση σχετικά με την επέκταση του παραθύρου κρατήσεων για κρατήσεις, δεδομένου ότι το 13% των κρατήσεων για δραστηριότητες γίνονται την ίδια ημέρα.