Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την Κρήτη από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, με τις εκτιμήσεις εκπροσώπων των μεγάλων tour operators της Ρουμανίας που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά να κάνουν λόγο για διψήφια άνοδο των Ρουμάνων τουριστών που θα επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος όλοι οι μεγάλοι tour operators της ρουμανικής αγοράς, όπως οι TUI, DerTour, Christian, Parallela, καθώς και άλλα μικρότερα ταξιδιωτικά γραφεία.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εδραιώνεται ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ρουμάνους.

Η συγκεκριμένη Έκθεση συγκεντρώνει σχεδόν όλους τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, όπου προβάλλονται τα προγράμματα για τη νέα τουριστική περίοδο, προσελκύοντας πάρα πολλούς επισκέπτες και επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν.

Προτιμούν την Κρήτη

Η Κρήτη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός και προσελκύει κυρίως οικογένειες και ζευγάρια υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, που ενδιαφέρονται για οικογενειακά ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων και για πολυτελείς βίλες. Μάλιστα, η Κρήτη αποτελεί ιδανικό προορισμό και για γαμήλιο τουρισμό. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης προσέλκυσε το ενδιαφέρον επισκεπτών που ζητούσαν πληροφορίες για το νησί, ενώ ταυτόχρονα γεύονταν παραδοσιακά κρητικά εδέσματα.

Πολλοί δε από τους επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να κλείσουν απευθείας τις διακοπές τους στην Κρήτη μέσα στην Έκθεση, σε κάποιο από τα τουριστικά πρακτορεία που συμμετείχαν.
Τα στελέχη της διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Αλεξάκης και Όλγα Μηλιώνη πραγματοποίησαν με τη συνδρομή του Προϊσταμένου του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας, Γιώργου Σταφυλάκη, πολλές στοχευμένες και εποικοδομητικές συναντήσεις με σημαντικούς Tour Operators.
Στόχος ήταν η επέκταση του προγράμματός τους στην Κρήτη, η έναρξη νέων απευθείας πτήσεων από διάφορες περιφερειακές πόλεις της Ρουμανίας, όπως Κλουζ και Τιμισοάρα, καθώς και ο προγραμματισμός δράσεων περαιτέρω προβολής της Κρήτης στη ρουμάνικη αγορά, όπως μέσω info trips και roadshows.