patra1203Σε καλύτερα επίπεδα από τα περσινά κυμάνθηκε η φετινή τουριστική κίνηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο στην Πάτρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ξενοδόχων της πόλης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτρας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Αστήρ», Ηλίας Μεντζελόπουλος, έκανε λόγο για αύξηση της τάξεως του 15%, σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις του στο patrasevents.gr κ. Μεντζελόπουλος τόνισε: «Με δεδομένο ότι η Πάτρα δεν είναι ο κατεξοχήν προορισμός των τουριστών και ούτε θεωρείται τουριστικό μέρος, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό τώρα που η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει στο τέλος της, μπορούμε να πούμε ότι τα ξενοδοχεία της πόλης κινήθηκαν σε λίγο καλύτερα επίπεδα από τα περσινά.

Υπήρξε αύξηση των τουριστών κατά 15% σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι και το σημαντικό είναι ότι έχουν μπει οι βάσεις, αλλά και υπάρχει και η δυναμική για να τα πάμε ακόμα καλύτερα του χρόνου.

Με δεδομένο όμως ότι ο τουρισμός είναι ένας ευαίσθητος τομέας που επηρεάζεται εύκολα από εξωτερικές συνθήκες και εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι μεταβάλλονται καθημερινά, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε και χρειάζεται να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση».