Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο τέταρτος μεγαλύτερος γερμανικός τουριστικός πράκτορας Alltours αύξησε σημαντικά τον τζίρο του, το απερχόμενο τουριστικό έτος 2021/22.

Παρά τη συγκριτικά χαμηλή αύξηση των επισκεπτών, τα έσοδα ήταν 20% πάνω από τα προ κρίσης επίπεδα. Ο επικεφαλής του, Willi Verhuven αναμένει επίσης μια θετική επιχειρηματική ανάπτυξη το 2023.

Οι ταξιδιώτες έχουν ξοδέψει περισσότερα στις διακοπές τους το τρέχον έτος από ό,τι στο παρελθόν, μια τάση από την οποία επωφελήθηκε και η Alltours.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύκλος εργασιών του τουριστικού πράκτορα με έδρα το Ντίσελντορφ αυξήθηκε κατά ένα πέμπτο σε σύγκριση με το προ κρίσης έτος 2018/19 – ενώ ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε μόνο κατά 1%.

Αποτέλεσμα πολύ πάνω από τον μέσο όρο του κλάδου

Συνολικά, τα έσοδα της Alltours για το τουριστικό έτος που λήγει στις 31 Οκτωβρίου αναμένεται να είναι περίπου 1,7 δις ευρώ, από 1,45 δις ευρώ το προ του κορωνοϊού έτος 2018/19, με το αποτέλεσμα πολύ πάνω από τον μέσο όρο της βιομηχανίας, προσθέτει ο ταξιδιωτικός πράκτορας.

Πριν από την πανδημία, ο Όμιλος Alltours είχε επιτύχει τελευταία φορά πλεόνασμα 81 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την ερχόμενη τουριστική χρονιά, ο Willi Verhuven, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alltours, είναι αισιόδοξος παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Όπως επισημαίνει «τα ταξίδια είναι βασική ανάγκη, και ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι άνθρωποι χρειάζονται μια απόσπαση της προσοχής από την καθημερινή ζωή και την ανάγκη να επαναφορτιστούν μπαταρίες.»

Σημαντική αύξηση των κρατήσεων

Ως εκ τούτου, αναμένει ότι τα στοιχεία των κρατήσεων θα αυξηθούν σημαντικά και αναμένει άνοδο 20% για το 2023, που αντιστοιχεί σε περίπου 350.000 ταξιδιώτες.
Το τουριστικό έτος 2021/22, σημειώθηκε αύξηση λίγο κάτω από 20.000 ταξιδιώτες.

Ο Willi Verhuven αναμένει αύξηση του τζίρου κατά 27%, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της τιμής περίπου 7%.
Σύμφωνα με τρέχοντα στοιχεία της Alltours, οι κρατήσεις είναι πάνω από τα στοιχεία του προηγούμενου έτους τόσο για τη χειμερινή περίοδο που ξεκινά τώρα όσο και για το καλοκαίρι του 2023, αν και εξακολουθούν να επηρεάζονται έντονα από τον κορωνοϊό.

Νέα τάση στις κρατήσεις ο προσανατολισμός στην τιμή

Οι χειμερινές κρατήσεις αυξάνονται επί του παρόντος κατά 9%, ενώ οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023 αυξάνονται επί του παρόντος κατά 10% από έτος σε έτος.

Τον περασμένο χειμώνα, η Alltours πέτυχε το 89% του χειμώνα πριν από τον κορωνοϊό όσον αφορά στον αριθμό των επισκεπτών και ο τζίρος ήταν πάνω από 100%, είπε ο Willi Verhuven.

Το γεγονός ότι οι καταναλωτές δίνουν ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή στο κόστος παρά τη συνεχιζόμενη επιθυμία να ταξιδέψουν είναι εμφανές στην Alltours από τον Σεπτέμβριο.
Εδώ η εταιρεία παρατηρεί αυξημένη τάση για κρατήσεις προσανατολισμένες στην τιμή.

«Βουτιά κρατήσεων» μέχρι τον Ιανουάριο

Ο επικεφαλής της Alltours προβλέπει και μια «βουτιά κρατήσεων», η οποία πιστεύει ότι θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.
Για τους επόμενους μήνες κάνει λόγο για αισθητή ανάκαμψη, «παρόμοια με αυτή που συνέβη φέτος».
Για τον Willi Verhuven ο προσωρινός περιορισμός κρατήσεων δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, για την εταιρεία. Κι αυτό γιατί «χάρη στην ευρεία θέση μας στην αγορά τόσο στο τμήμα των τιμών όσο και στην κατηγορία premium, βρισκόμαστε σε ιδανική θέση για τις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς».