Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Anex Tourism Group (ATG) -με τις μάρκες Anex Tour, Bucher Reisen, Öger Tours και Neckermann Reisen και έδρα την Γερμανία– ανακοίνωσε καλά νέα εν όψει της ITB Berlin.

«Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα για τη νέα σεζόν και αυτή τη στιγμή καταγράφουμε αύξηση 20% στις κρατήσεις», αναφέρει ο Yasir Karacor, διευθύνων σύμβουλος του ATG και πρόσθεσε πώς «ιδιαίτερα οι οικογένειες έχουν ήδη αποφασίσει υπέρ ενός ταξιδιού».

Οι tour operators του ATG καταγράφουν μεγαλύτερη ζήτηση από Γερμανία για ταξίδια σε περιοχές «που δεν βρίσκονται ακόμη στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος», όπως το Didim στις ακτές της Τουρκίας.

Οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν καταλύματα που αντικατοπτρίζουν την επιθυμία να απολαύσουν τον εαυτό τους στις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Anex, ασυνήθιστα συχνά κάπως μικρότερα ξενοδοχεία, όπως το Puro Hotel στην παλιά πόλη της Πάλμα ντε Μαγιόρκα -το οποίο στεγάζεται σε ένα παλάτι του 18ου αιώνα- και το «πολύ κομψό» Bull Reina Isabel & Spa σε Γκραν Κανάρια, έχουν καλές κρατήσεις.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός μεγάλων αποστάσεων για τον Ομιλο, όπου ο Neckermann Reisen έχει προσθέσει το Μαϊάμι με περίπου 30 ξενοδοχεία στο πρόγραμμα του για το καλοκαίρι.
Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί μακρινοί προορισμοί για διακοπές περιλαμβάνουν την Ταϊλάνδη και τις Μαλδίβες.