Οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο έχουν αυξηθεί κατά 32% φέτος, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να ρέουν στο νησί μέχρι τον Νοέμβριο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό», είπε χαρακτηριστικά. «Όσον αφορά στις αφίξεις έχουμε δει άνοδο περίπου 32% ενώ όσον αφορά στα έσοδα, αύξηση 34%. Υπάρχει και αύξηση στις κατά κεφαλήν δαπάνες, άρα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική χρονιά».

Ο υφυπουργός τουρισμού δήλωσε ότι τα νούμερα για τους επόμενους μήνες είναι ενθαρρυντικά με βάση τα μηνύματα που έχει λάβει το υπουργείο. Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου αναμένονται αυξημένες αφίξεις, είπε, καθώς στόχος συνεχίζει να είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

«Ο απώτερος στόχος στο άμεσο μέλλον είναι να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι κάτι που ως κράτος προσπαθούμε να πετύχουμε εδώ και 30 χρόνια και όπως όλοι γνωρίζουν τα πράγματα στον τουρισμό αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, δεδομένου του αυξανόμενου ανταγωνισμού και σε διεθνές επίπεδο».

Παρουσία σε διεθνείς ταξιδιωτικές εκθέσεις

Όπως υποστήριξε το φθινόπωρο η Κύπρος θα είναι σε διεθνείς ταξιδιωτικές εκθέσεις και θα κάνει επαφές με μεμονωμένες χώρες για να αυξήσει τις αφίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να επισκεφθεί τη Σκανδιναβία τον Σεπτέμβριο. Θα επισκεφθεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία και στη συνέχεια θα πάει στη Γαλλία και στην Παγκόσμια Ταξιδιωτική Αγορά στο Λονδίνο. Είπε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τον Κόλπο, αν και τείνουν να επισκέπτονται πόλεις, αλλά είπε ότι η εγγύτητα και οι ομοιότητες που βρίσκονται στην Κύπρο δίνουν στο νησί ένα πλεονέκτημα.