Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αύξηση 40% κατέγραψαν οι διανυκτερεύσεις στη Γερμανία, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (στα 26,4 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με βάση την πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis).

Ωστόσο, παρά την αξιοσημείωτη αύξηση, τα στοιχεία εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα από αυτά που καταγράφηκαν το 2020 κατά 11,7%.

Αύξηση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων καταγράφηκε και τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους.

Προηγουμένως, η έκθεση Destatis έδειξε ότι τα καταλύματα στη Γερμανία υποδέχτηκαν συνολικά 24 εκατομμύρια επισκέπτες τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ή 48,3% αύξηση σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ωστόσο, παρόλο που η χώρα είδε μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων τον Ιανουάριο του 2023, τα στοιχεία παρέμειναν κατά 10,5% χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020.

Η τουριστική βιομηχανία της Γερμανίας έχει επίσης επηρεαστεί από τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID. Αυτοί οδήγησαν σε μείωση του αριθμού των ξένων επισκεπτών. Ωστόσο, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, μετά τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης και τη χαλάρωση των περιορισμών.

Η Destatis είχε αποκαλύψει προηγουμένως ότι ο τουριστικός τομέας στη χώρα ανέκαμψε σημαντικά πέρυσι, ωστόσο τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα από αυτά που είχαν καταγραφεί πριν από την πανδημία.

Η Γερμανία κατέγραψε περίπου 450,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας έτσι αύξηση 45,3 τοις εκατό σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021.

Επιπλέον, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που καταγράφηκαν στη χώρα αυτή πέρυσι παρέμεινε πίσω συνολικά κατά 9,1%.

Αυτό, σύμφωνα με τη Destatis, αντιπροσώπευε αύξηση των διανυκτερεύσεων κατά 45,3 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2021, μείωση κατά 9,1 τοις εκατό σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Η πιο σημαντική αύξηση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων πέρυσι καταγράφηκε κατά τη θερινή περίοδο αιχμής, περίοδο κατά την οποία η Γερμανία δέχτηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Τα στοιχεία της Destatis αποκάλυψαν επίσης ότι πέρυσι καταγράφηκε συνολική αύξηση 45,4% στις υπηρεσίες διαμονής και διατροφής, αντιπροσωπεύοντας έτσι σημαντική βελτίωση.