Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ταξίδια και Τουρισμός κατέγραψαν αύξηση 40,3% τον Μάρτιο 2021, σε σύγκριση με 77 συμφωνίες που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της GlobalData.

Συνολικά 108 συμφωνίες (που περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές, ιδιωτικά κεφάλαια και χρηματοδότηση επιχειρήσεων) ανακοινώθηκαν στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα τον περασμένο Μάρτιο.

«Η ανάκαμψη της δραστηριότητας διαπραγμάτευσης τον Μάρτιο, μετά από πτώση τον προηγούμενο μήνα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού χτυπήθηκε σοβαρά λόγω της πανδημίας COVID-19.
Αυτό τόνισε ο Ορατάντι Μπόσε, επικεφαλής αναλυτής στο GlobalData.

Η δραστηριότητα διαπραγμάτευσης στον τομέα παρέμεινε συγκρατημένη το 2020, ενώ το 2021 ξεκίνησε με βραδύτερο ρυθμό.

Ωστόσο, καθώς ορισμένες από τις βασικές αγορές άρχισαν να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, η ανάκαμψη της δραστηριότητας διαπραγμάτευσης τον Μάρτιο θα μπορούσε επίσης να είναι ένα θετικό σημάδι για τους επόμενους μήνες».

Οι αγορές με αύξηση δραστηριότητα διαπραγμάτευσης

Η δραστηριότητα διαπραγμάτευσης αυξήθηκε σε βασικές αγορές όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα και η Ιαπωνία τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Η Ινδία, η Αυστραλία και ο Καναδάς σημείωσαν πτώση στον όγκο των συμφωνιών.

Όλοι οι τύποι συμφωνιών παρουσίασαν επίσης αύξηση του όγκου κατά τη διάρκεια του Μαρτίου σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

  • Ο όγκος συναλλαγών συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A) αυξήθηκε κατά 35,4%.
  • Ο αριθμός των συμφωνιών χρηματοδότησης ιδίων κεφαλαίων και επιχειρηματικών συμμετοχών αυξήθηκε κατά 41,7% και 52,9%, αντίστοιχα.