Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, εντός της ΔΕΘ HELEXPO, παράλληλα με την AGROTICA, το 1ο Agrofuture Summit: “Αγροτική Οικονομία – Η επόμενη μέρα: Ευκαιρίες, προκλήσεις και νέα δεδομένα”.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το κορυφαίο ειδησεογραφικό site Insider, η Liquid Media και η Tourism Media & Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η φετινή πρώτη υλοποίησή του λαμβάνει χώρα στο μεταίχμιο μιας εποχής, όπου ο αγροτικός τομέας της χώρας μας, καλείται να απαντήσει σε πολυεπίπεδες προκλήσεις.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τη σημασία της αγροτικής παραγωγής στην ελληνική οικονομία αλλά και το ευρύ σύνολο των υπόλοιπων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με αυτή.

Βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι να εδραιώσουν στη δημόσια συζήτηση το σημαντικό ρόλο του αγροτικού τομέα στην ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως να προτείνουν τρόπους για ην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Στο πλαίσιο αυτό θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς άξονες, οι οποίοι θα αναλυθούν σε πάνελ με τη συμμετοχή διακεκριμένων συνομιλητών, ειδικών του κλάδου.

Στο 1ο πάνελ με τίτλο “Η Αγροτική Παραγωγή πέρα από τις επιδοτήσεις” συμμετέχουν η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, Δρ. Μαρία Παναγιώτου, ο Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, κ Μενέλαος Γαρδικιώτης, ο Dean-Chair of the international Business Department Perrotis College/ Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Δρ Κωνσταντίνος Ρότσιος και ο Ομότιμος Καθηγητής, Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δρ. Θεοφάνης Γέμτος.

Το συντονισμό της συζήτησης θα πραγματοποιήσει ο δημοσιογράφος στον Ελεύθερο Τύπο, παρουσιαστής Talk Radio 98,9, κ. Χάρης Ντιγριντάκης.

Στο 2ο πάνελ με τίτλο “Η Καινοτομία στις Επιχειρήσεις, Προστιθέμενη Αξία για την Κοινωνία και Καλές Πρακτικές” συμμετέχουν ο Πρόεδρος ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης, ο Αντιπρόεδρος ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, κ. Γιάννης Μαυρουδής, η κ. Δήμητρα Ματζιουρά, ιδρύτρια του Οικοτεχνείον Θεράπειον και ο κ. Φάνης Forgest Potka, της εταιρίας E-FARM.

Συντονιστής είναι ο Αγροτικός Αρθρογράφος του Insider κ. Δημήτρης Αντωνόπουλος.

Στο 3ο πάνελ με τίτλο «Μπροστά στις προκλήσεις της νέας ΚΑΠ και του ΕΣΠΑ” συμμετέχουν ο Πρόεδρος Δ.Σ, Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ, κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης, ο Διευθυντής Επενδύσεων και Έργων, Noisis Development Consultants, κ. Μανώλης Κουτελιάς κι ο Πρόεδρος Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», κ. Καλφούντζος Παναγιώτης.

Συντονιστής είναι ο Γεωπόνος-Μελετητής κ. Γιάννης Περουλάκης.

Το συνέδριο, το οποίο θα μεταδίδεται μέσω livestreaming από όλα τα μέσα του ομίλου της Liquid Media καθώς και το tourismtoday.gr, θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος κ. Έφη Αλεβίζου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/j/87875417200