Ισχυρή αναμένεται να είναι η παρουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Greek Luxury Tourism Workshop που διοργανώνει στις 23 Απριλίου η Tourism Media & Events, με αιχμή την υψηλών προσδοκιών για τον ελληνικό τουρισμό αγορά της Αιγύπτου.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του για στήριξη των δράσεων που σχετίζονται με την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, ο ΕΟΤ θα είναι ο Κύριος Χορηγός του Greek Luxury Tourism Workshop, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί, τουριστικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στην Αίγυπτο και εν γένει στη Μέση Ανατολή.

Η συμμετοχή του ΕΟΤ είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας, δεδομένου ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για ταξιδιώτες που αναζητούν υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής του Οργανισμού. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν σημαντικά οι ιδιωτικές επενδύσεις υψηλού επιπέδου που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα της φιλοξενίας τα τελευταία χρόνια.

Στο Greek Luxury Tourism Workshop του Καΐρου θα συμμετέχουν ισχυροί τουριστικοί πράκτορες με μεγάλο έρεισμα στην Αίγυπτο.

Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους αιγυπτιακών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Στόχος του Workshop που συντείνει με τη στόχευση του ΕΟΤ είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό τουρισμού πολυτελείας στον παγκόσμιο χάρτη. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΤ εδώ και δύο χρόνια υλοποιεί ειδική καμπάνια στο εξωτερικό, η οποία προβάλλει την Ελλάδα του luxury και του wellness ως ένα αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κάιρο.

Κύριος χορηγός είναι ο ΕΟΤ και τιμώμενη περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κύριος χορηγός αερομεταφορών είναι η EGYPT AIR.

Χορηγοί του Workshop είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Aegean Airlines, το Ελληνικό Πρωινό, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και η Μideast.

Τα Greek Luxury Tourism Workshops απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αναπτύσσουν με αιχμή τον τουρισμό πολυτελείας. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να αποκτήσουν παρουσία σε καίριες αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.