Η Τουρκία ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας της και τη διαφοροποίηση του τουριστικού της τομέα.

Το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω του Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης του Τουρισμού, εισήγαγε τη βίζα ψηφιακού νομάδα, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για ξένους υπηκόους που επιθυμούν να ζουν και να εργάζονται εξ αποστάσεως εντός της χώρας.

Οι προϋποθέσεις

Η επιλεξιμότητα για τη βίζα ψηφιακού νομάδα της Τουρκίας απαιτεί άτομα ηλικίας μεταξύ 21 και 55 ετών. Επιλέξιμοι για τη βίζα ψηφιακού νομάδα στην Τουρκία είναι οι πολίτες από, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Δανία, Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβενία, Σλοβακία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Βουλγαρία, Ρουμανία , Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσική Ομοσπονδία, Ουκρανία και Λευκορωσία.

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να διαθέτουν πανεπιστημιακό πτυχίο, να έχουν σύμβαση εργασίας ή επιχειρηματική σύμβαση και να αποδεικνύουν μηνιαίο εισόδημα 3.000 δολαρίων (2.800 ευρώ) ή ετήσιο εισόδημα 36.000 δολαρίων (33.800 ευρώ).

Το πρόγραμμα προωθεί ειδικά την εξ αποστάσεως εργασία σε πολιτιστικά πλούσιες περιοχές, όπως η Κωνσταντινούπολη και το Νταλαμάν, στην επαρχία Μούγλα.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Τουρκίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτουν οι εποχικές διακυμάνσεις στον τουρισμό. Με την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων, καθώς η χώρα στοχεύει στη διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους,