Στις 16 Φεβρουαρίου το Βίλνιους πραγματοποίησε εντυπωσιακούς εορτασμούς για να σηματοδοτήσει τα 100 χρόνια από τότε που η Λιθουανία ανέκτησε την ανεξαρτησία της το 1918.

Τα εκατό εορταστικά φώτα στα χρώματα της λιθουανικής σημαίας που πλαισίωσαν την κεντρική λεωφόρο της πόλης, μια σειρά φωτεινών εγκαταστάσεων και οι σημαίες στα παράθυρα σηματοδότησαν με τον πιο λαμπρό τρόπο την περηφάνια των Λιθουανών για αυτή την επέτειο εθνικής κυριαρχίας.

Τα εστιατόρια αλλά και τα καταστήματα της πόλης “φόρεσαν” τα γιορτινά τους και χάρισαν στους επισκέπτες ένα ταξίδι στο χρόνο με γεύσεις των αρχών του 20ου αιώνα.

Επίσης, η πρωτότυπη Πράξη Ανεξαρτησίας, υπογεγραμμένη από το ιστορικό Συμβούλιο της Λιθουανίας, εκτίθεται σε δημόσια θέα στο Σώμα των Υπογραφόντων του Βίλνιους, αφού ανακαλύφθηκε μόλις το 2017 και ο φετινός εορτασμός ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για την παρουσίασή της.

Όμως, οι εορτασμοί για τη χώρα της Βαλτικής δε σταματούν εδώ, μιας και έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για το Λιθουανικό Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού, το οποίο θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 6 Ιουλίου.