Για τη διαδικτυακή ημερίδα σχετικά με τις προκλήσεις της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αλλά και για την ανάγκη της διά βίου μάθησης μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Βαγγέλης Ροδόπουλος, αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

«Στο webinar συζητήσαμε με διάφορους ανθρώπους της αγοράς εργασίας ποιο είναι το μέλλον της κατάρτισης σε σχέση την ψηφιοποίηση, δηλαδή πώς θα συνδεθεί η επαγγελματική κατάρτιση ψηφιακά. Εμείς στην ΑΚΜΗ πρωτοπορούμε και σε αυτό το κομμάτι τα τελευταία χρόνια, έχοντας κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία επιβραβεύεται τώρα εν καιρώ πανδημίας που όλοι μας οι σπουδαστές μπορούν διαδικτυακά να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και να μη χάσουν ούτε μία ώρα μαθημάτων», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Ροδόπουλος.

«Το παράδειγμα της Γερμανίας μάς έχει δείξει ότι ο κόσμος στρέφεται προς την επαγγελματική εκπαίδευση. Το 70% πλέον στη Γερμανία στρέφεται στην επαγγελματική εκπαίδευση/κατάρτιση και το 30% στρέφεται στην “πανεπιστημιακή” εκπαίδευση. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι ανάποδο. Εμείς δεν λέμε ότι θέλουμε να φτάσουμε στο70% σαν κατάρτιση. Εμείς λέμε απλά ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ανάγκες τη αγοράς εργασίας στις μέρες μας θα μας οδηγήσουν νομοτελειακά εκεί. Οπότε ερχόμαστε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μπορέσουμε όλοι να κατευθυνθούμε όπως άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια», συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

«Οι απόφοιτοί μας βρίσκουν μέσα στον πρώτο μήνα της αποφοίτησής τους εργασία, πράγμα πολύ σημαντικό σε αυτές τις εποχές με την ανεργία να έχει εκτοξευθεί και με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην αγορά εργασίας. Πανευρωπαϊκά ο κόσμος έχει μια άρνηση απέναντι στη διά βίου μάθηση. Εμείς είμαστε θιασώτες της διά βίου μάθησης και πιστεύουμε ότι το μέλλον της κοινωνίας και της οικονομίας θα είναι η διά βίου μάθηση. Έτυχε η πανδημία και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να μπούμε σε μια νέα πραγματικότητα», καταλήγει ο Βαγγέλης Ροδόπουλος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88130