Την αγωνία του για τη τουριστική περίοδο, εξέφρασε ο δήμαρχος Αλοννήσου Π. Βαφίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου και όπως είπε χαρακτηριστικά “βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά αναφορικά με την φετινή τουριστική περίοδο και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συμβεί από Οκτώβριο αν χαθεί”.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου εκτιμά πως ακόμα και η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση.

“Το στοίχημα είναι πως θα κινηθούν οι πτήσεις τσάρτερ σε Σκιάθο και Αγχίαλο. Αν δεν κινηθεί αυτός ο τουρισμός, η χρονιά δεν θα σωθεί από τον εσωτερικό τουρισμό”, τόνισε.

Θολό το τοπίο με ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις ο κ.Βαφίνης, υπογράμμισε πως δεν είναι γνωστό ακόμη ποιες ακτοπλοϊκές γραμμές θα στηρίξουν τα νησιά.

“Ακούγεται ότι το Flying Cat δεν θα μπει στη γραμμή, είπε όπως και το πλοίο “Πήγασος” που συνδέει τον Άγιο Κωνσταντίνο με τις Σποράδες, αλλά και το “Αχιλλέας” που συνδέει την Κύμη με τα νησιά μας”.

Παγωμάρα στους επαγγελματίες του κλάδου

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλοννήσου, “τα καταστήματα εστίασης εξαρτώνται από τα ξενοδοχεία. Είναι πολύ μεγάλη η παγωμάρα και η ανησυχία. Αυτή τη στιγμή όλοι είναι στα χαμένα. Οι κρατήσεις έχουν εξαφανιστεί, πολλές μεταφέρθηκαν το 2021”.