Η Booking.com πρωτοστατεί και εγκαινιάζει σύστημα αξιολόγησης με αστέρια για τα εναλλακτικά της καταλύματα. Το νέο σύστημα βαθμολόγησης ποιότητας είναι παρόμοιο με την ταξινόμηση των ξενοδοχείων. Και θα χρησιμεύσει ως οδηγός για τους ταξιδιώτες στην επιλογή της ποιότητας των καταλυμάτων τους.
Οι ταξιδιώτες σήμερα παρουσιάζονται με περισσότερες επιλογές από ποτέ, όταν πρόκειται για την επιλογή του ιδανικού τόπου διαμονής. Ενώ οι βαθμολογίες ταξινόμησης αστέρων ξενοδοχείων αναγνωρίζονται ευρέως και χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο ως μέσο για την αξιολόγηση και σύγκριση της ποιότητας ενός ξενοδοχείου, δεν υπάρχει σύστημα αξιολόγησης που να ισχύει για ταξιδιώτες που επιθυμούν να παραμείνουν σε εναλλακτικά καταλύματα, όπως σπίτι ή διαμέρισμα.
Η Booking.com αναλαμβάνει την πρώτη παγκόσμια εφαρμογή ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης ποιότητας για διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες και βίλες.

 

 

Πως δουλεύει

Το σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που λαμβάνει υπόψη 400 παράγοντες, όπως η τοποθεσία, το μέγεθος και οι εγκαταστάσεις. Έτσι βοηθά τους ταξιδιώτες να αναγνωρίσουν καλύτερα την ποιότητα και την άνεση των ακινήτων σε όλο τον κόσμο πριν επιλέξουν το τέλειο σπίτι διακοπών τους.
Από το 1 έως το 5, τα κίτρινα αστέρια υποδηλώνουν τα διαφορετικά επίπεδα ποιότητας δίπλα στο όνομα του μεμονωμένου ακινήτου στη Booking.com.
Οι βαθμολογίες ποιότητας αξιολογούνται σε σχέση με τα κοντινά ακίνητα για να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματα είναι τοπικά συναφή. Και υπολογίζονται εκ νέου καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους για να διασφαλιστεί η ακρίβεια.

“Παράλληλα με τις πολύτιμες και επαληθευμένες κριτικές των πελατών, οι ταξιδιώτες στο Booking.com μπορούν να αναζητήσουν ένα διαμέρισμα, εξοχική κατοικία ή βίλα με το σκορ βαθμολόγησης της ποιότητας και να κάνουν μια επιλογή που θα ταιριάζει με τις προσδοκίες τους”, επισημαίνει ο Eric Bergaglia, παγκόσμιος επικεφαλής των επιχειρήσεων κατοικιών και διαμερισμάτων της Booking.com.