Η Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ASTA) απειλεί να μηνύσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο λόγος; Η κρουαζιέρα και η παράταση του No Sail Order του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC).
Μία κίνηση με εκτεταμένο αντίκτυπο στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

“Οι πράξεις και οι ενέργειες του CDC, ή παραλείψεις, σε σχέση με την εφαρμογή και τη συνέχιση του No Sail Order ήταν τόσο αμελητέες όσο και άδικες, επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ASTA Ζαν Κέρμπι.

Εάν η παραγγελία No Sail Order του CDC παραμείνει σε ισχύ, η αγωγή μπορεί να είναι η μόνη μας επιλογή.”

Ο Ζαν Κέρμπι είπε πως επιτρέπεται να λειτουργούν άλλες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις. Όπως αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και θεματικά πάρκα.

“Ωστόσο ο τομέας της κρουαζιέρας δεν έχει την ευκαιρία να βρει μια ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ανάγκης λειτουργίας, υπογράμμισε.

Αυτή είναι μια αυθαίρετη και απαράδεκτη θέση και απόφαση. Και αποδεικνύει ότι η πανδημία είναι πολύ σημαντική για να αφεθεί μόνο στους επιστήμονες. Ιδιαίτερα στους μη εκλεγμένους επιστήμονες που δεν έχουν απολύτως κανένα κίνδυνο να λάβουν αυτήν την απόφαση που επηρεάζει τη ζωή, την ευτυχία και τα προς το ζην εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών”.

Μια αγωγή εναντίον του CDC θα ήταν μια “μεγάλη μάχη”, παραδέχτηκε ο γενικός σύμβουλος της ASTA Πίτερ Λομπάσο.

“Η Ένωση εξετάζει όλες τις παραμέτρους αυτή την στιγμή, τόνισε. Για να καθορίσουμε εάν είναι εφικτό να προχωρήσουμε”.

Η ASTA κάλεσε αρκετούς ηγέτες στην κοινότητα των ταξιδιωτικών πρακτορείων να συζητήσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και της απαγόρευσης κρουαζιέρας, στις επιχειρήσεις τους.