Η Breezeway , μια κορυφαία επιχείρηση ιδιοκτησίας και πλατφόρμα εξυπηρέτησης για επαγγελματίες φιλοξενίας, έχει κυκλοφορήσει μια αναφορά που απεικονίζει τον αντίκτυπο των μεταβαλλόμενων απαιτήσεων των ταξιδιωτών στα προγράμματα φροντίδας και ασφάλειας ακινήτων για βραχυπρόθεσμα ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Η Breezeway ερεύνησε εκατοντάδες επαγγελματίες φορείς βραχυπρόθεσμης ενοικίασης σε όλο τον κόσμο, με μεγέθη χαρτοφυλακίου που κυμαίνονται από μονοψήφιο έως χιλιάδες ακίνητα.

Η έκθεση δείχνει ότι οι διαχειριστές ακινήτων επικεντρώνονται στη διατήρηση ιδιοτήτων υψηλής ποιότητας μέσω ισχυρότερων προγραμμάτων ασφάλειας και διασφάλισης ποιότητας.

Το 95% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν αλλαγές στις λειτουργίες τους για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να αισθάνονται πιο σίγουροι για την ασφάλεια των ενοικίων τους, ενώ το 83% σχεδιάζει να βελτιώσει τα προγράμματα διασφάλισης ποιότητας. Το 39% χρησιμοποιεί προσαρμοσμένες λίστες ελέγχου για αποκλειστικές επιθεωρήσεις ασφάλειας και το 13% ενδιαφέρεται να πιστοποιήσει τα ακίνητα ενοικίασης μέσω ανεξάρτητων προγραμμάτων ασφάλειας.

“Σε αυτόν τον νέο κόσμο των ταξιδιών, ένα υψηλό επίπεδο καθαριότητας αποτελεί βασική προσδοκία για τους επισκέπτες βραχυπρόθεσμων και ενοικιαζόμενων διακοπών”, λέει ο Jeremy Gall , ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Breezeway. «Το 2020 έχει επιταχύνει την έμφαση στην ποιότητα στη βιομηχανία ενοικίασης διακοπών και τροφοδότησε υψηλότερες προσδοκίες για προετοιμασία ακινήτων μεταξύ επισκεπτών και ιδιοκτητών. Η ασφάλεια έχει πλέον γίνει συνώνυμη με την ποιότητα. Βλέπουμε όλο και περισσότερους επαγγελματίες διαχειριστές ακινήτων να αφιερώνονται ξανά σε αυτοματοποιημένες και ελεγχόμενες λειτουργίες και πρότυπα, ώστε να μπορούν να προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία πελάτη. ”

Η διασφάλιση ποιότητας για τη διαχείριση ακινήτων βραχυπρόθεσμων και ενοικιαζόμενων διακοπών περιστρέφεται γύρω από την εμπιστοσύνη ότι η ενοικίαση είναι καλά προετοιμασμένη για τον επόμενο επισκέπτη ή ιδιοκτήτη. Η διατήρηση της ιδιοκτησίας σε πρότυπα υψηλής ποιότητας περιλαμβάνει λεπτομερή καθαρισμό, συντήρηση ακινήτων, προληπτική συντήρηση, καθώς και επαλήθευση ότι ορισμένα χαρακτηριστικά φυσικής ασφάλειας υπάρχουν και λειτουργούν κατάλληλα (όπως συναγερμοί καπνού, ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα και πυροσβεστήρες).