Οι εποχιακοί Βρετανοί ταξιδιώτες είναι πιθανό να βγουν κερδισμένοι φέτος στα ταξίδια τους, καθώς η λίρα αξίζει περισσότερο έναντι των τριών τετάρτων των πιο δημοφιλών νομισμάτων που χρησιμοποιούνται στις διακοπές σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2016.

Συγκεκριμένα, η Travel Money Currency συνέκρινε τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για 40 τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο και διαπίστωσε ότι η αξία της στερλίνας είναι ανεβασμένη μέχρι και 17%.

Από τα Χριστούγεννα πέρυσι, η λίρα έχει αυξηθεί σε αξία πάνω από 4% έναντι των μισών από τα πιο δημοφιλή ξένα νομίσματα.

Παράλληλα, η βρετανική Λίρα τα «πηγαίνει» καλύτερα έναντι της τουρκικής λίρας, αυξάνοντας την αξία της κατά 17% από τα τελευταία Χριστούγεννα, ενώ δεν τα «πηγαίνει» και τόσο καλά σε σύγκριση με το πολωνικό ζλότι (μείωση 9%).

Ταυτόχρονα, ηστερλίνα αυξήθηκε κατά 7% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, αλλά μειώθηκε κατά 4% έναντι του ευρώ. Φέτος, οι οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη που κοστίζουν 2.000 ευρώ θα επιβαρύνουν τους ταξιδιώτες με επιπλέον £ 80. Αντιθέτως, κάθε £ 1.000 που ανταλλάσσονται σε δολάρια θα αγοράζουν 90 δολάρια περισσότερο από πέρυσι.

Ένα ταξίδι στην Κόστα Ρίκα για παράδειγμα είναι 12% λιγότερο ακριβό από πέρυσι και η Ινδονησία και η Κένυα είναι κατά 9% φθηνότερες ως προορισμοί.

Τέλος, εκτός από την Ευρωζώνη, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Σουηδία είναι φθηνότεροι προορισμοί φέτος. Η Πολωνία βρίσκεται στο «πάτο» με τα πάντα στην Πολωνία να κοστίζουν στους Βρετανούς κατά 9% περισσότερο από ό, τι πέρυσι.