Αυτό το Σαββατοκύριακο από τις 28 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου, η Βενετία θα “πνιγεί” από τουρίστες και ο δήμαρχος Luigi Brugnaro ανακοίνωσε ότι «θα ληφθούν επείγοντα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και της δυνατότητας διαβίωσης». Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται πάνω από 200.000 επισκέπτες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Κάποια από τα μέτρα είναι προσωρινές ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των πεζών και των σκαφών που θα…αναπροσανατολίσουν τους τουρίστες από τους ντόπιους, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

“Όλοι οι τουρίστες ξέρουν ότι εάν σέβονται την πόλη, είναι ευπρόσδεκτοι, εξηγεί ο δήμαρχος της πόλης. Παράλληλα, όμως, έχουμε το καθήκον να διασφαλάξουμε τη Βενετία και τους κατοίκους”.

Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν επίσης την ανακατεύθυνση τουριστικών ροών σε δημοφιλή hotspot, όπως η Piazzale Roma και η Strada Nuova, ενώ ορισμένες περιοχές θα είναι προσβάσιμες μόνο στους κατοίκους και τους τακτικούς επισκέπτες της πόλης (εκείνους με κάρτα Venezia Unica).

Οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια θα αποβιβαστούν σε ειδική εγκατάσταση που στο Fondamente Nuove στο Cannaregio, το οποίο βρίσκεται πιο μακριά από το κέντρο της πόλης και όχι στο Riva degli Schiavoni στο Σαν Μάρκο.

Οι επιβάτες από τα κρουαζιερόπλοια ενδέχεται να την βγάλουν στα πάρκα, αν δεν έχουν εφοδιαστεί με άδεια να μπούνε στην πόλη.