Οι αρχές της Βενετίας αναβάλλουν έως την 1η Ιανουαρίου 2022 την επιβολή τέλους εισόδου για τους τουρίστες. Ένα μέτρο που πάρθηκε με στόχο να βάλει φρένο στον υπερτουρισμό της πόλης. Αυτό επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι του 2021.

Η νέα αναβολή στόχο έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ως κίνητρο. Η πόλη της οποίας η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, υπέφερε σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με κλείσιμο καταστημάτων και εστιατορίων και χωρίς επισκέπτες η πόλη νέκρωσε.

Οι ντόπιοι που δεν ήθελαν τους τουρίστες, τώρα είναι απελπισμένοι από την απουσία τους. Αν και πολλοί βλέπουν αυτήν την αναγκαστική παύση ως μία ευκαιρία να αλλάξουν τον τουρισμό προς το καλύτερο.

Η τιμή για το τέλος εισόδου θα έχει ύψος έως και 10 ευρώ, ειδικότερα τις πολυσύχναστες ημέρες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Με την επιβολή του τέλους αναμένεται να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Και σύμφωνα με το πλάνο θα εξαιρούνται όσοι διανυκτερεύουν.  Η Βενετία για αρκετά χρόνια αγωνιζόταν με τον υπερτουρισμό.

“Λόγω της σημερινής κατάστασης, σε σχέση με την πανδημία Covid-19, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την κίνηση για να προωθήσουμε την επιστροφή των τουριστών”, δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων του δήμου της Βενετίας, Μικέλε Ζουίν.

Η Ιταλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που δέχτηκε τον Φεβρουάριο χτύπημα από τον κορωνοϊό. Και έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, με πάνω από 1,3 εκατ. κρούσματα και περίπου 48.000 θανάτους.

Η οικονομία της αναμένεται φέτος να καταγράψει τη χειρότερη ύφεση της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ οι απώλειες από τον Τουρισμό υπολογίζονται στα 36 δις ευρώ.