Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Βρετανοί τουρίστες όταν ήρθε ο λογαριασμός, στο εστιατόριο του San Marco, στην Βενετία που είχαν καθίσει για μεσημεριανό.

526€ για τρία άτομα (ο γιός και οι ηλικιωμένοι γονείς του) και το μπέρδεμα έγινε στην αναγραφή των τιμών.

Στα Ιταλικά εστιατόρια, το νωπό ψάρι και το κρέας χρεώνονται με βάση το βάρος, όχι με την τιμή πιάτων κάτι που οδηγεί συχνά σε σύγχυση με τις τελικές τιμές στα μενού.

Δηλαδή, είθισται να γράφει ο κατάλογος “πιάτο σπαγγέτι με θαλασσινά, 10€” αλλά στα ψιλά γράμματα διευκρινίζεται ότι η τιμή είναι “ανά 100γρ.”

Παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει και από άλλους τουρίστες, σύμφωνα με τα Βρετανικά Μέσα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι πέφτουν θύματα επειδή δεν μιλούν Ιταλικά και σε πολλά εστιατόρια στην Βενετία στο μενού υπάρχει μόνο μία φωτογραφία και όχι τιμές .

Την προηγούμενη εβδομάδα ένα ζευγάρι από την Ιαπωνία (που δεν είχε προσέξει τα ψιλά γράμματα), χρεώθηκε 120€ για ένα πιάτο σπαγγέτι με αστακό, με τιμή καταλόγου μόλις 8€.

Οπως και να έχει ο Βρετανός νεαρός τουρίστας που είχε πάει με τους γονείς του στην Βενετία, δηλώνει ότι δεν θέλει να ξανακούσει για την πόλη, ενώ έστειλε και επιστολή στον Δήμαρχο Luigi Brugnaro.

“Δεν περιμένω επιστροφή χρημάτων”, γράφει στην επιστολή του, αλλά θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα είδος συμπεριφορές που καταστρέφουν τη φήμη της Βενετίας”.