Στο εγγύς μέλλον, τα γερμανικά νυχτερινά κέντρα θα πρέπει να σταματήσουν τη λειτουργία τους όταν το ποσοστό μόλυνσης των επτά ημερών υπερβεί τις 350 ανά 100.000 κατοίκους σε μια δεδομένη περιοχή.

Μετά από ειδική συνεδρίαση της Γερουσίας του Βερολίνου, οι αρχές της γερμανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπεται άλλος χορός στα νυχτερινά κέντρα της πόλης από την ερχόμενη Τετάρτη.

Καθώς οι αρχές του Βερολίνου αυστηροποιούν τους περιορισμούς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19, τα κλαμπ και οι ντίσκο θα εξακολουθούν να επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά, αν και σε μεγάλο βαθμό λόγω νομικών τεχνικών προβλημάτων που μέχρι στιγμής εμποδίζουν την κυβέρνηση της πόλης να κλείσει εντελώς τέτοιους χώρους .

Οι περιφερειακές και ομοσπονδιακές αρχές της Γερμανίας , ωστόσο, συμφώνησαν αυτή την εβδομάδα ότι στο εγγύς μέλλον, τα νυχτερινά κέντρα θα πρέπει να σταματήσουν τη λειτουργία τους μόλις το ποσοστό μόλυνσης επτά ημερών υπερβεί τις 350 ανά 100.000 κατοίκους σε μια δεδομένη περιοχή. Το Βερολίνο βρίσκεται επί του παρόντος σε περίπου 360.

Τα εστιατόρια και οι παμπ έχουν επίσης επιτραπεί να κρατήσουν τις πόρτες τους ανοιχτές προς το παρόν, αν και έχουν τεθεί σε ισχύ νέες οδηγίες για την κοινωνική απόσταση, που απαιτούν λιγότερα τραπέζια, μεταξύ άλλων μέτρων. Περιττό να πούμε ότι όλοι αυτοί οι δημόσιοι χώροι είναι ανοιχτοί μόνο σε όσους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον COVID-19, σύμφωνα με τους κανόνες που θεσπίστηκαν στα μέσα Νοεμβρίου.

Οι νέοι κανονισμοί που θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα θα περιορίσουν περαιτέρω τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, με το ανώτατο όριο για τους υπαίθριους χώρους να ορίζεται σε 5.000 και το μισό από αυτόν τον αριθμό για συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό ισχύει και για επαγγελματικούς αγώνες ποδοσφαίρου.

Για ιδιωτικές συναντήσεις, σε περιπτώσεις όπου συμμετέχει τουλάχιστον ένα μη εμβολιασμένο άτομο, το όριο θα είναι ένα νοικοκυριό συν δύο επιπλέον άτομα.

Ωστόσο, ακόμα κι αν όλοι οι συμμετέχοντες ανήκουν σε κάποια από αυτές τις δύο κατηγορίες, δεν επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε ομάδες που ξεπερνούν τα 1.000 άτομα στο ύπαιθρο και τα 500 σε εσωτερικούς χώρους.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Βερολίνου , εκτός από το ότι πρέπει να εμβολιαστούν ή να αναρρώσουν, μια μάσκα είναι επίσης απαραίτητη για όλους τους επιβάτες και έρχονται την επόμενη εβδομάδα οι Βερολινέζοι θα πρέπει να φορούν μια μάσκα όχι μόνο όταν επιβαίνουν στο τρένο αλλά και ενώ περιμένουν. μια πλατφόρμα.