Το διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης ξεκίνησε τις εργασίες για την επέκταση του τερματικού σταθμού του ύψους 420 εκατ. ευρώ, εισάγοντας νέα σαλόνια, πύλες και σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Οι εργασίες για την επέκταση του νότιου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο του κύριου κόμβου της Αυστρίας, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης την προσθήκη περισσότερων καταστημάτων καταστημάτων και εστίασης, πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2027.

Ο Julian Jäger, κοινό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του αεροδρομίου, δήλωσε: «Το αεροδρόμιο μας αυξάνεται, ο όγκος των επιβατών αυξάνεται και είμαστε συνεχώς μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών μας. Τώρα αναβαθμίζουμε επίσης την υποδομή των τερματικών μας για να είναι κορυφαία διεθνώς.

«Αυτό το έργο είναι ένα ακόμη ορόσημο ανάπτυξης του αεροδρομίου μετά τα αποτελέσματα ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2019 και τον δεύτερο υψηλότερο όγκο επιβατών στην ιστορία του αεροδρομίου το 2023».

Το αεροδρόμιο είπε ότι το έργο θα «χρηματοδοτηθεί πλήρως» μέσω των μελλοντικών ταμειακών ροών του χωρίς την ανάγκη δανεισμού.

Με στόχο τη βιωσιμότητα

Η βιωσιμότητα θα παίξει επίσης «σημαντικό ρόλο» στο σχέδιο επέκτασης, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποιημένης θερμομόνωσης, ενός ευφυούς συστήματος ελέγχου κτιρίου και μιας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας «εν μέρει που προέρχεται» από τις φωτοβολταϊκές ηλιακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.