Σημαντική αύξηση στο αριθμό των διανυκτερεύσεων κατέγραψε η Βιέννη, σύμφωνα με στοιχεί από το Συμβούλιο Τουρισμού της χώρας.

Ειδικότερα, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ανήλθε στα 1,9 εκατ. τον περασμένο Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Η αυστριακή πρωτεύουσα είναι και πάλι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία. Επιπλέον, υπήρξαν 270.000 διανυκτερεύσεις από άλλες αυστριακές περιοχές, με πολλούς επισκέπτες από τη Στυρία, την Άνω Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ.

Η επίδραση της  Taylor Swift

Η αύξηση των παραθεριστών από τις ΗΠΑ μπορεί να αποδοθεί στις συναυλίες της Taylor Swift και των Coldplay, οι οποίες προσέλκυσαν πολλούς διεθνείς θαυμαστές στη Βιέννη.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στον αριθμό των τουριστών από τις ΗΠΑ, με 138.000 επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση 64%.

Για τον ίδιο μήνα, η πληρότητα των δωματίων του ξενοδοχείου ήταν κατά μέσο όρο περίπου 81% (από 78% τον Αύγουστο του 2023), ενώ η πληρότητα των κρεβατιών ήταν 64% (από 61% τον Αύγουστο του 2023). Συνολικά, η πληρότητα των δωματίων για το έτος αυξήθηκε ελαφρά σε περίπου 68% και η πληρότητα των κρεβατιών αυξήθηκε στο 52,8%.