Ως κορυφαία λύση για τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια αναδεικνύεται η βιομετρική τεχνολογία. Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αυτοματοποίηση των ελέγχων ταυτότητας στα αεροδρόμια. Αυτό αναφέρει η μελέτη Biometrics for Better Travel από την εταιρεία SITA.

Ειδικότερα, ο έλεγχος της ταυτότητας των επιβατών θα επιτρέψει ταχύτερες και πιο ασφαλείς διαδικασίες αυτοεξυπηρέτησης στα αεροδρόμια. Αναφέρει μάλιστα ότι ο αριθμός των επιβατών προβλέπεται σχεδόν να διπλασιαστεί σε 7,8 δις. μέχρι το 2036. Ήδη οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια επενδύουν σε διάφορες μορφές βιομετρικής τεχνολογίας.

Στο μέλλον το 63% των αερολιμένων και το 43% των αεροπορικών εταιρειών σχεδιάζουν να επενδύσουν σε λύσεις βιομετρικής διαχείρισης ταυτότητας τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα καλά νέα για τις αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια και τις διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαχείριση της ταυτότητας των επιβατών είναι ότι οι επιβάτες χαίρονται να χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία. Αυτή η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη στη ζωή των ανθρώπων.