Η Δημοκρατική Δήμαρχος της Βοστώνης Μισέλ Γου ανακοίνωσε ότι η πόλη της Βοστώνης θα απαιτήσει τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τους πελάτες οποιασδήποτε και όλων των εσωτερικών επιχειρήσεων να προσκομίσουν αποδείξεις για τους εμβολιασμούς τους κατά του ιού COVID-19, ως μέρος αυτού που ο δήμαρχος ονόμασε «B Together», πρωτοβουλία ως απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η νέα εντολή θα τεθεί σε ισχύ για όλες τις επιχειρήσεις εσωτερικού χώρου της πόλης στις 15 Ιανουαρίου 2022.

Οι εργαζόμενοι στην πόλη της Βοστώνης δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν εβδομαδιαίες δοκιμές και, αντίθετα, θα τους ανατεθεί η εντολή να εμβολιαστούν εν μέσω κύματος Omicron που χτυπά την πόλη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πάνω από το 90% των εργαζομένων της πόλης είναι ήδη εμβολιασμένοι.

«Η συντριπτική πλειονότητα των νοσηλειών που σχετίζονται με τον COVID είναι μη εμβολιασμένων ατόμων, γεγονός που επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψής μας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κοινοτήτων μας», είπε σε εκδήλωση όπου φέρεται να συναντήθηκε με διαδηλωτές κατά της εντολής.

Η εντολή της πόλης θα ισχύει για επιχειρήσεις εσωτερικού χώρου όπως γυμναστήρια, εστιατόρια, θέατρα, κέντρα αναψυχής κτλ.

Σύμφωνα με την εντολή, όλοι οι πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να αποδείξουν τουλάχιστον ένα εμβόλιο και, ένα μήνα αργότερα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν εισέλθουν σε μια επιχείρηση.

Μέχρι τον Μάιο, όλοι ηλικίας πέντε ετών και άνω θα πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού.

Κάποιος μπορεί να αποδείξει την κατάσταση εμβολιασμού του είτε μέσω μιας εφαρμογής χορηγούμενης από την πόλη, μιας φυσικής κάρτας εμβολιασμού ή μιας ψηφιακής εικόνας της κάρτας εμβολιασμού. Η κυβέρνηση θα προσφέρει διαδικτυακά σεμινάρια σε τοπικές επιχειρήσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της νέας εντολής.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης ανέφερε πάνω από 6.000 νέα κρούσματα COVID-19 την περασμένη Παρασκευή, συν 45 θανάτους, τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων εδώ και μήνες. Περίπου το 68% των πολιτών της Βοστώνης είναι εμβολιασμένοι αυτή τη στιγμή, είπε ο δήμαρχος.

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Τσάρλι Μπέικερ, δήλωσε ότι συνεργάζεται με άλλες πολιτείες για να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα ψηφιακών καρτών εμβολίων, αλλά είπε επίσης ότι αντιτίθεται στις εντολές.