Ως αναγνώριση της μακράς και εξέχουσας προσφοράς της Enterprise Greece στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και προώθησης των ελληνικών εξαγωγών αποδόθηκε τιμητική διάκριση στην εταιρία από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), σύμφωνα με τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το βραβείο απένειμε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, στην Πρόεδρο της Enterprise Greece και Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάιρα Μυρογιάννη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ στον Πειραιά, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη και άλλων αξιωματούχων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η κυρία Μυρογιάννη αποδέχθηκε την τιμητική διάκριση εκ μέρους της Enterprise Greece, τονίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο της εταιρίας για την αναβάθμιση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων και την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, ο οποίος από το 2019 εργάζεται σθεναρά για την ενεργή προώθηση της οικονομικής διπλωματίας ως μιας από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Η απονομή του βραβείου αυτού καταδεικνύει την άριστη συνεργασία των φορέων εξωστρέφειας στους οποίους συγκαταλέγεται και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με καθοριστική συμβολή στην προώθηση της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας, σημείωσε η κυρία Μυρογιάννη.

Άλλωστε, η πόλη του Πειραιά συνδέεται άμεσα με τον πλούτο της θάλασσας και λειτουργεί ως κέντρο ναυτιλίας και αποτελεί ανταγωνιστικό πόλο έλξης για την παγκόσμια ναυτιλία.

Η Γενική Γραμματέας ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΠ για την απόφαση του να απονείμει στην Enterprise Greece την τιμητική αυτή διάκριση και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

“Όραμά μας είναι η Ελλάδα να αναγνωρισθεί ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα και να συστήσουμε στους ξένους καταναλωτές τα υψηλής ποιότητας και υπεροχής ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες και δε θα σταματήσουμε να δίνουμε τη μάχη γι’ αυτό”, τόνισε η Γενική Γραμματέας.