Σύνταξη: Tourismtoday

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Turkish Airlines, κέρδισε τον τίτλο της πιο βιώσιμης αεροπορικής εταιρίας για το 2023, στα βραβεία World Finance’s Sustainability Awards 2023.

Η εταιρεία περιέγραψε τη βιώσιμη ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής πλατφόρμας αντιστάθμισης άνθρακα CO2mission, της χρήσης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων Sustainable Aviation Fuel (SAF), των βιώσιμων προϊόντων κατά την πτήση και της διαχείρισης απορριμμάτων μαζί με έργα ψηφιοποίησης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, Καθ. Δρ. Αχμέτ Μπολάτ, δήλωσε στο αποκλειστικό άρθρο του στο περιοδικό World Finance, «Η Turkish Airlines έχει θέσει ως στόχο να είναι μία από τις τρεις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο όσον αφορά στην ψηφιοποίηση μέσα στην ερχόμενη τριετία.

Από το 2008, η εταιρεία έχει αναλάβει περισσότερα από 100 έργα λειτουργικής βελτιστοποίησης για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Μόνο το 2022, η Turkish Airlines εξοικονόμησε 57.581 τόνους καυσίμων, που ισοδυναμεί με μείωση κατά 181.379 τόνους αερίων του θερμοκηπίου.

Η αεροπορική εταιρεία σημαίας έχει ανακοινώσει τον στόχο της να φθάσει τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.