Βραδιά ελληνικής κουλτούρας και γαστρονομίας στη Μελβούρνη πραγματοποιήθηκε  στην κοινότητα της Μελβούρνης και περιλάμβανε μια σειρά από εκλεκτές γευστικές εμπειρίες, μαθήματα μαγειρικής και ειδικές εκδηλώσεις σε συμβολικούς χώρους όπως τα The Press Club, Gazi, Hellenic Republic, Federation Square, the Lindrum Hotel, Atlantic Peninsula και το Ελληνικό Μουσείο.

Το OMG Week πραγματοποιήθηκε από τις 21-26 Νοεμβρίου και είναι η γιορτή της ελληνικής κουλτούρας, γαστρονομίας, που όπως τονίζεται,  υποστήριξε η Qatar Airways μεταφέροντας με τις πτήσεις της μια σειρά από καταξιωμένους Έλληνες σεφ από την Αθήνα στη Μελβούρνη. Η αεροπορική εταιρεία έχει διπλασιάσει τη συχνότητα των πτήσεών της στην Αυστραλία τους τελευταίους εννέα μήνες και τώρα εξυπηρετεί τους επιβάτες σε τέσσερις προορισμούς – τη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα, το Περθ και το Σύδνεϋ. Φιλοξενώντας μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες στον κόσμο, η Μελβούρνη είναι η ιδανική τοποθεσία για ένα φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας.

Το Oh my Greek Week φιλοξένησε κάποιους από τους πιο διάσημους Έλληνες σεφ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, όπως οι Χριστόφορος Πέσκιας (Balthazar), Στέλιος Παρλιάρος (Sweet Alchemy), Μαρία Λόη (Loi Estiatorio), Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάνα Χιλιαδάκη (Funky Gourmet), Αλέξανδρος Τσιοτίνης (CTC restaurant), Γκίκας Ξενάκης (Aleria), Πολυχρόνης Δαμάλας (Ovac Restaurant), Γιάννης Μπαξεβάνης (Arc), Χρήστος Χουσέας (42 Bar), Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπακούκης (The Clumsies), ενώ ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ανέλαβε να διασκεδάσει μουσικά τους επισκέπτες της διοργάνωσης.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ