Η κυβέρνηση της Βρετανίας, σύμφωνα να με σχετικά δημοσιεύματα, ετοιμάζεται να άρει όλους τους περιορισμούς του Covid απο τον Φεβρουάριο. Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες είναι πιθανό να ταξιδεύουν χωρίς να απαιτούνται εξετάσεις κατά την επιστροφή τους.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps κατέστησε σαφές  ότι τάσσεται υπέρ του τερματισμού του καθεστώτος των τέστ για τους διπλά εμβολιασμένους που θα κάνουν διακοπές τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Η κίνηση αυτή θα εξοικονομήσει στις οικογένειες εκατοντάδες λίρες από το κόστος των εξετάσεων  και θα δώσει ώθηση στο εμπόριο.

Η ανακοίνωση λέγεται ότι έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιανουαρίου, την ημέρα που ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να άρει τους περιορισμούς του σχεδίου Β που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο για την καταπολέμηση της παραλλαγής Όμικρον.

Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει επί του παρόντος να κάνουν τεστ πλευρικής ροής δύο ημέρες μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όποιος βγει θετικός πρέπει να απομονωθεί για δέκα ημέρες, αν και αυτό μπορεί να συντομευθεί με αρνητικό τεστ πλευρικής ροής την πέμπτη και έκτη ημέρα, μετά από ενημέρωση που φέρνει την απομόνωση των ταξιδιών σε συμφωνία με τους εγχώριους κανόνες.

Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να απομονωθούν για δέκα ημέρες με εξετάσεις τις ημέρες δύο και οκτώ.

Πηγή προσκείμενη στον Shapps δήλωσε : “Εξετάζουμε την κατάργηση όλων των εξετάσεων Covid για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, κάτι που είναι πιθανό να συμπέσει με την αναθεώρηση των μέτρων του σχεδίου Β στις 26 Ιανουαρίου”.

Η αλλαγή θα ακολουθήσει την απόφαση αυτού του μήνα να σταματήσουν οι εξετάσεις πριν από την αναχώρηση.