Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία έλαβαν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) στη Βρετανία.

Τα μέλη του συνδικάτου εργαζομένων Prospect τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων, με συμμετοχή 65%, ισχυριζόμενα ότι η διοίκηση αρνήθηκε να εγκρίνει μία “δίκαιη” αύξηση μισθών.

Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του συνδικάτου τόνισε: «Ο ακριβής χρόνος και η φύση της απεργιακής δράσης θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω».

Η Prospect πρόσθεσε ότι εσωτερική έρευνα μεταξύ των εργαζομένων της ΥΠΑ διαπίστωσε ότι δύο στους πέντε εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τον οργανισμό λόγω των κακών αμοιβών και του υπερβολικού φόρτου εργασίας.

Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για απεργιακές κινητοποιήσεις στην CAA, δήλωσε η Prospect.

Ο κ. Mike Clancy, γενικός γραμματέας της Prospect, δήλωσε: “Πάνω από μια δεκαετία πραγματικών περικοπών στους μισθούς έχουν αφήσει τα μέλη μας χωρίς άλλη επιλογή από το να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων της πανδημίας έκαναν το χρέος τους αποδεχόμενοι μείωση μισθών. Αυτή η κίνηση καλής θέλησης δεν έχει βρει ανταπόδοση”.

Ο κ. Rob Bishton, προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της CAA δήλωσε: “Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ορισμένα μέλη του Prospect Union ψήφισαν υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων. Αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις του κόστους ζωής που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, γι’ αυτό και έχουμε ήδη εφαρμόσει αύξηση μισθών κατά 5%.