Οι προσλήψεις στα εταιρικά ταξίδια του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν απότομα τον Σεπτέμβριο ως μέρος της πτώσης στις θέσεις εργασίας στον ευρύτερο ταξιδιωτικό κλάδο.

Αυτό ανέφερε η C&M Travel Recruitment δηλώνοντας μάλιστα ότι ο Σεπτέμβριος ήταν ένας «πιο αργός μήνας» για τους υποψηφίους νέων θέσεων εργασίας στα επαγγελματικά ταξίδια με πτώση 43% σε σύγκριση με τα στοιχεία του Αυγούστου.

Αυτή η πτώση ήταν μέρος μιας πτώσης σε ολόκληρο τον κλάδο στις τοποθετήσεις κατά 13% μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Οι συνολικές τοποθετήσεις εργασίας ήταν επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο του 2023 και μειωμένες κατά 59% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο συνολικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας στον ταξιδιωτικό κλάδο που διατέθηκαν μειώθηκε ομοίως στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε μηνών κατά 45% από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο.

Η πτώση των τοποθετήσεων και των νέων θέσεων εργασίας έρχεται καθώς ο αριθμός των νέων υποψηφίων αυξήθηκε κατά 3% μεταξύ Σεπτεμβρίου και Αυγούστου, αν και ήταν 12% χαμηλότερος από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η έλλειψη προσωπικού ήταν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για τον κλάδο των εταιρικών ταξιδιών όπως προέκυψε από την πανδημία του Covid-19, αλλά αυτά τα στοιχεία μπορεί να υποδηλώνουν ότι αυτή η κατάσταση επιτέλους χαλαρώνει.