Τέσσερα στους πέντε ερωτηθέντες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι βέβαιοι ότι θα κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι, με τα ταξίδια εσωτερικού να προτιμώνται από περισσότερους από τους μισούς.

Το 84% επιβεβαίωσε ότι το να φύγουν το καλοκαίρι είναι σημαντικό για αυτούς.

Τα ευρήματα από την έρευνα της εταιρείας Allianz Partners δείχνουν ότι το 58% θα παραμείνουν στη χώρα τους, ενώ το 42% σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, με την πλειοψηφία αυτών (31%) να σχεδιάζει ταξίδια στην Ευρώπη.

Τα βασικά εμπόδια που αποτρέπουν τους ερωτηθέντες στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν ταξιδιωτικά σχέδια αναφέρονται ως το κόστος ταξιδιού (51%), οι προσωπικές οικονομικές συνθήκες (48%) και η αβεβαιότητα για την κρίση του Covid (47%).

Οι κύριες ταξιδιωτικές προσδοκίες από τους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι να χαλαρώσουν (46%), να πάνε στην παραλία (38%) και να περάσουν χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα (35%).

Περισσότεροι από 1.000 καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο ερωτήθηκαν ως μέρος μιας παγκόσμιας μελέτης που διαπίστωσε ότι η αβέβαιη οικονομική κατάσταση αποτελεί την κύρια πρόκληση για τους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι.

Στην έρευνα συμμετείχαν 9.107 άτομα από την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ για ταξίδια, Τζο Μέισον, δήλωσε: «Τα καλά νέα είναι ότι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα να ταξιδεύει κανείς αυτό το καλοκαίρι είναι σε μεγάλο βαθμό εδραιωμένη σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

«Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους ανθρώπους και μια πολύτιμη στιγμή για να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και να συνδεθείτε με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας.

«Καθώς μπαίνουμε στο πρώτο καλοκαίρι σε τρία χρόνια με λίγους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του Covid, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε ότι η πανδημία δεν είναι πλέον το πρωταρχικό μέλημα για τους καλοκαιρινούς παραθεριστές.

«Ωστόσο, η διαμονή – η οποία έγινε τόσο δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας – φαίνεται να είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει, με πολλούς να σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους φέτος καθώς αντιμετωπίζουν το αυξανόμενο κόστος ζωής και ταξιδιού».