Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στον ταξιδιωτικό κλάδο στη Βρετανία,μειώθηκε στο χαμηλότερο σημείο του έτους τον Μάιο, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Η C&M Travel Recruitment ανέφερε πτώση 5% στις νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο και πτώση 55% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ταξιδιωτικών θέσεων εργασίας μειώθηκε 15% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο και 8% σε ετήσια βάση, αλλά εξακολουθεί να είναι το δεύτερο υψηλότερο σύνολο τους τελευταίους 10 μήνες.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι άνθρωποι έψαχναν για ταξιδιωτικές θέσεις τον Μάιο από ό,τι σε οποιοδήποτε σημείο από τον Νοέμβριο.

Η C&M Travel Recruitment ανέφερε αύξηση 17% στις αναζητήσεις ταξιδιωτικής εργασίας τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 2% τον Μάιο του 2023.

Αναλύοντας τα δεδομένα, η διευθύνουσα σύμβουλος Barbara Kolosinska είπε ότι δεν υπάρχει «καμία σαφής τροχιά» στον τομέα των ταξιδιωτικών προσλήψεων.

«Η ταξιδιωτική βιομηχανία δεν έχει ποιοτικούς υποψηφίους εδώ και αρκετό καιρό, επομένως είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι οι νέοι αριθμοί που αναζητούν εργασία έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο της χρονιάς μέχρι στιγμής», είπε.

«Αλλά με τους νέους υποψηφίους να μειώνονται τον Απρίλιο και στη συνέχεια να αυξάνονται τον Μάιο, ενώ οι νέες τοποθετήσεις εργασίας αυξήθηκαν τον Απρίλιο αλλά μειώθηκαν τον περασμένο μήνα, βλέπουμε για άλλη μια φορά ασυνέπεια στην αγορά προσλήψεων για ταξίδια χωρίς σαφή τροχιά.”