Ο αριθμός των νέων ταξιδιωτικών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο στη Βρετανία μειώθηκε κατά 40% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της C&M Travel Recruitment.

Ο αριθμός των κενών θέσεων του Ιουνίου ήταν μειωμένος κατά 27% τον ίδιο μήνα του 2022, ενώ ήταν 25% αυξημένος τον Ιούνιο του 2021, 28% χαμηλότερος από τον Ιούνιο του 2019 και 29% χαμηλότερος από τον Ιούνιο του 2018.

Ωστόσο, ο αριθμός των υποψηφίων που τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της C&M Travel Recruitment, Barbara Kolosinska δήλωσε: «Είναι πάντα υπέροχο να βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό των υποψηφίων που τοποθετούνται σε νέους ταξιδιωτικούς ρόλους – και ενώ τα επίπεδα δραστηριότητας είναι μειωμένα από πέρυσι, αυτό μας επιτρέπει να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο εστιάζοντας σε κάθε ρόλο και στην εύρεση του τέλειου υποψηφίου για κάθε εταιρεία».

Ο Ιούνιος σημείωσε πτώση 11% στον αριθμό των νέων υποψηφίων που αναζητούσαν ταξιδιωτικές θέσεις εργασίας σε σύγκριση με τον Μάιο. Το ποσοστό του Ιουνίου μειώθηκε κατά 1% τον Ιούνιο του περασμένου έτους, αυξήθηκε κατά 11% τον Ιούνιο του 2021, αυξήθηκε κατά 21% τον Ιούνιο του 2019 και αυξήθηκε κατά 16% τον Ιούνιο του 2018.

Αναλογιζόμενη τα στατιστικά στοιχεία του Ιουνίου, η Kolosinska είπε: «Τα πράγματα έχουν πλέον μειωθεί σε πιο διαχειρίσιμο επίπεδο από το 2022 και με τους μισθούς να συνεχίζουν να αυξάνονται, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εκεί έξω για ποιοτικούς υποψήφιους.

«Με το καλοκαίρι πλέον σε πλήρη ροή, αναμένουμε ότι η δραστηριότητα θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο έως ότου όλα ανακάμψουν τον Σεπτέμβριο – αφήνοντας ένα εξαιρετικό κενό στην αγορά για κάθε ταξιδιωτική εταιρεία που είναι σε θέση να ξεκινήσει την προσέλκυση προσλήψεων νωρίτερα από τους ανταγωνιστές της».