Το Βρετανικό συνδικάτο των σιδηροδρομικών RMT έχει ανακοινώσει τρεις ημερομηνίες απεργίας τον Ιούλιο «αφού οι σιδηροδρομικοί φορείς απέτυχαν να κάνουν νέα προσφορά αμοιβής».

Το σωματείο είπε ότι 20.000 μέλη του σε 14 εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων (TOC) πρόκειται να απεργήσουν στις 20, 22 και 29 Ιουλίου.

Αυτό ακολουθεί τις απεργίες που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο από το σωματείο μηχανοδηγών ASLEF, με την τελευταία εργατική δράση να είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαμάχης για τους μισθούς και τους όρους.

Ο γενικός γραμματέας του RMT, Mick Lynch, σχολίασε:

«Αυτή η τελευταία φάση δράσης θα δείξει στη χώρα πόσο σημαντικό είναι το προσωπικό των σιδηροδρόμων για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής βιομηχανίας. Η ομάδα των διαπραγματευτών και εγώ είμαστε διαθέσιμοι 24/7 για συνομιλίες με τις εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων και τους υπουργούς της κυβέρνησης.

«Ωστόσο,  κανένα από τα μέρη δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να κανονίσει συναντήσεις ή να υποβάλει μια αξιοπρεπή προσφορά που μπορεί να μας βοηθήσει να φτάσουμε σε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να δεσμεύει τις εταιρείες και δεν θα τους επιτρέψει να υποβάλουν ένα πακέτο που μπορεί να επιλύσει αυτή τη διαφορά.

«Τα μέλη μας ψήφισαν τώρα 3 φορές για απεργία τους τελευταίους 12 μήνες – η πιο πρόσφατη από τις οποίες συνέπεσε με την κατοχή όλων των λεπτομερειών για την υποτυπώδη προσφορά από τους σιδηροδρομικούς φορείς.

«Ψήφισαν με 9-1 την ανανέωση της απεργιακής εντολής τους και η RMT θα συνεχίσει τη βιομηχανική της εκστρατεία μέχρι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές, τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια της εργασίας».