Η αύξηση κατά 49% του αριθμού των κενών θέσεων εργασίας στον τομέα των ταξιδιών τον περασμένο μήνα,  ξεπέρασε κατά πολύ όσους αναζητούν εργασία στον κλάδο, όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία.

Η κρίση του Covid-19 έχει αφήσει ένα έλλειμμα, με πολλά “μεγάλα ταλέντα” να αποχωρούν από το ταξιδιωτικό εμπόριο τους τελευταίους 18 μήνες.

Οι νέοι υποψήφιοι που αναζήτησαν εργασία στον κλάδο τον Οκτώβριο αυξήθηκαν μόλις κατά 13% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Ενώ αυτό ήταν υπερδιπλάσιο από το ποσοστό του ίδιου μήνα πέρυσι, ο όγκος παρέμεινε μειωμένος κατά 27% σε σύγκριση με τον προ της πανδημίας Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της C&M Travel Recruitment και της C&M Executive Recruitment.

Το επίπεδο των κενών θέσεων εργασίας έφτασε στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020 και ήταν ο μεγαλύτερος μηνιαίος αριθμός για τον Οκτώβριο από το 2014.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις στα ταξίδια ήταν κατά 21% χαμηλότερος από ό,τι τον Οκτώβριο του 2019, παρά το γεγονός ότι έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020.

Τα στοιχεία του κλάδου αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάσταση σε εθνικό επίπεδο, με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία να αναφέρει ότι οι κενές θέσεις εργασίας σημείωσαν νέο ρεκόρ τον Οκτώβριο, καθώς οι εργοδότες συνέχισαν να αγωνίζονται με τις ελλείψεις εργαζομένων.

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη υποδηλώνουν ότι οι εργοδότες συνεχίζουν να αγωνίζονται για την πλήρωση θέσεων εργασίας, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους τομείς της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου.

Η διευθύντρια της C&M, Barbara Kolosinska, δήλωσε:

“Είναι σαφές ότι πολλά σπουδαία ταλέντα έχουν εγκαταλείψει τα ταξίδια τους τελευταίους 18 μήνες, οπότε η πρόκληση τώρα είναι να προσελκύσουμε νέους εργαζόμενους στον κλάδο μας και να υπενθυμίσουμε στους πρώην εργαζόμενους πόσο σπουδαίο είναι να εργάζεσαι στα ταξίδια και τον τουρισμό”.