Ο αριθμός των επιβατών του αεροδρομίου του Μπόρνμουθ ξεπέρασε για πρώτη φορά τα επίπεδα πριν από την πανδημία του 2019.

Αύξηση 25% τους 12 μήνες έως το τέλος Μαρτίου οδήγησε το αεροδρόμιο να διακινήσει 967.000 επιβάτες, με αποτέλεσμα να φτάσει το ένα εκατομμύριο αργότερα φέτος.

Η αύξηση πρόκειται να συνεχιστεί με τις Jet2.com και Jet2holidays να παρουσιάζουν 16 προορισμούς για το 2025, με το Μπόρνμουθ να επιλέγεται ως 12ο βασικό αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Tui πρόσθεσε επίσης ένα δεύτερο αεροσκάφος και 60.000 θέσεις αυτό το καλοκαίρι.

Πρόσφατα, η Ryanair σημείωσε τη μεταφορά περισσότερων από 10 εκατομμυρίων επιβατών μέσω του αεροδρομίου του Μπόρνμουθ, αυξάνοντας από το πρώτο της δρομολόγιο προς το Δουβλίνο το 1996 σε ένα δίκτυο 20 δρομολογίων που καλύπτει εννέα χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Τα στοιχεία συνέβαλαν στην αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά 15% για τη μητρική εταιρεία Regional & City Airports, η οποία είδε περισσότερους από 1,75 εκατομμύρια επιβάτες να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμιά της κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο όμιλος κατέχει επίσης τα αεροδρόμια Exeter και Norwich και έχει συμβόλαιο διαχείρισης για το αεροδρόμιο Solent.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου του Μπόρνμουθ, Στιβ Γκιλ, δήλωσε: «Το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ συνεχίζει να δυναμώνει, παρέχοντας περισσότερες επιλογές και καλύτερη συνδεσιμότητα για την περιοχή, ενώ υποστηρίζει εκατοντάδες ειδικευμένες θέσεις εργασίας ως σημαντικός κόμβος αερομεταφορών.

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων μας για να ανταποκριθούμε στη μελλοντική ανάπτυξη και να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επιβάτες».